KVKK Aydınlatma Metni

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Türkiye’de kurulu, Genel Merkezi Hacımimi Mahallesi Kemeraltı Caddesi No: 15 Kat:3 Beyoğlu İstanbul adresinde mukim, Ticaret Sicil Gazetesine 32813-5 No ile kayıtlı, 0925050772300011 Mersis no’ lu, Beyoğlu Vergi Dairesi 9250507723 no’lu vergi mükellefi, Vizyon Dergi Yayıncılık İletişim Pazarlama A.Ş. (bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır) olarak; veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizin, işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen gerekli olması halinde bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nda (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır) sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

Aşağıda belirttiğimiz ve tarafımıza sağladığınız kişisel verilerinizin her koşulda; duruma göre aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin hukuki ilişkilerimiz kapsamında,

İşlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,

Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,

Kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurtiçinde ve yurtdışında üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

İsim ve soyisim,

Elektronik posta adresi,

Şirket adı ve şirketteki pozisyon bilgisi,

Kayıt olma tarihi,

İletişim telefonu numarası.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE (YÖNTEMİ) VE HANGİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

Kişisel verileriniz www.madeniyagdunyasi.com / www.lubricant-world.com web sitemizde yer alan iletişim formu ve abonelik formu doldurulmak suretiyle elektronik yolla toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz, sözleşmenin ifası; ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması; hakların tesisi, kullanılması ve korunması; Şirketimizin hukuki yükümlüklerinin ifası; temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak, 6698 Sayılı KVKK ve Yönetmelikte sayılan hukuki sebeplerle elde edilmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamanıza konu olan talebinize göre; ilettiğiniz mesajlarınızın değerlendirilmesi, bilgi taleplerinizin karşılanması, şikayetinizin oluşturulması işlenmesi ve sonuçlandırılması, satış sonrası hizmetlerin sağlanması, ürün ve hizmetlerimize ilişkin bilgi taleplerinizin karşılanması, ilgilendiğiniz ürün ve hizmetlerimize ilişkin bildirimlerin ve güncellemelerin tarafınıza iletilmesi ve ayrıca Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİMİZ TARAFLAR VE PAYLAŞIM AMAÇLARIMIZ

Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ile ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması, Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini amaçları dahilinde Şirket’in grup şirketleri, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlar, hukuken yetkili özel hukuk tüzel kişileriyle paylaşılabilecektir.

Şirketimizce hizmet/destek/danışmanlık alınan ya da iş birliği yapılan ya da proje/program/finansman ortağı olunan yurtdışı kurum ve kuruluşlara, yabancı gerçek veya tüzel kişilere aktarılabilecektir.

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuat kapsamında; Şirketler Grubuna bağlı şirketlere, ortak firmalarımıza, şirketimizce hizmet/destek/danışmanlık alınan ya da iş birliği yapılan ya da proje/program/finansman ortağı olunan yurtiçi/yurtdışı/uluslararası, kamu/özel kurum ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

Kişisel verileriniz, aramızdaki hizmet sözleşmesi kapsamında iş birliği yaptığımız iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ile iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve sözleşmenin ifası amacıyla paylaşılabilir.

Kişisel verileriniz, mevzuatta açıkça yetkilendirilmiş kişilerle paylaşılır. Ayrıca, kişisel verileriniz, yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda, bir mahkeme kararı veya yetkili kılınmış idari mercilerin talebi üzerine, yetkili kişi veya kurumlarla paylaşılır.

Kişisel verileriniz, aramızdaki hizmet sözleşmesi kapsamında tedarikçilerden temin edilecek ürün veya hizmetlere ilişkin olarak, tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi ve sözleşmenin ifası amacıyla tedarikçilerimiz ile paylaşılabilir.

VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI

Kişisel veri sahipleri olarak aşağıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sahipleri Tarafından Hakların Kullanılması başlığı altında belirtilen yöntemlerle Şirket’e iletmeniz durumunda talepleriniz Şirketimiz tarafından mümkün olan en kısa sürede ve her halde 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahibi olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:

Veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,12305
  2. e) 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Kanun’un 28. maddesinin 2. fıkrası veri sahiplerinin talep hakkı bulunmayan halleri sıralamış olup bu kapsamda;

Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,

İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,

Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,

Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması,

hallerinde verilere yönelik olarak yukarıda belirlenen haklar kullanılamayacaktır.

Kanun’un 28. maddesinin 1. fıkrasına göre ise aşağıdaki durumlarda veriler Kanun kapsamı dışında olacağından, veri sahiplerinin talepleri bu veriler bakımından da işleme alınmayacaktır:

Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi.

Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.

Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.

Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.

Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Vizyon Dergi Yayıncılık İletişim Pazarlama A.Ş.

Mersis No           : 0925050772300011

Adres                  : Hacımimi Mahallesi Kemeraltı Caddesi No: 15 Kat:3 Beyoğlu İstanbul

Telefon                : 0212 243 28 38

Web Adresi        : www.madeniyagdunyasi.com www.lubricant-world.com

E-mail                   : abone@vizyonas.com

Son Eklenen Haberler

Petrol Ofisi’nde bayrak değişimi

Petrol Ofisi’nde bayrak değişimi

Akaryakıt ve madeni yağlar sektörünün öncüsü Petrol Ofisi’nde Genel Müdür Selim Şiper’in 1 Eylül 2022 itibariyle icra dışı ...

9.08.2022 09:26:00
Türkiye'den    
Gülin Reyhanoğlu Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atandı

Gülin Reyhanoğlu Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atandı

Peugeot Türkiye Genel Müdürü olarak 2017 yılından bu yana görev yapan İbrahim Anaç’ın Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan ...

1.08.2022 17:40:00
Türkiye'den    
Stellantis Global’de Yeni Görevlendirmeler

Stellantis Global’de Yeni Görevlendirmeler

Otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük grupları arasında yer alan, geleceğin teknolojilerini adapte etme konusunda kusursuz bir rol üstlenen ...

28.07.2022 17:20:00
Türkiye'den    
Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç

Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç

Tufan Erginbilgiç, endüstriyel teknoloji şirketi Rolls-Royce Holdings plc’nin CEO'luğuna atandı. Mühendislik geçmişine sahip olan ve pek çok ...

26.07.2022 17:30:00
Dünyadan    
NYNAS’a EcoVadis’ten Altın Madalya

NYNAS’a EcoVadis’ten Altın Madalya

Nynas, 75 binden fazla şirketi değerlendiren kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu EcoVadis tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Bu ...

20.07.2022 09:39:00
Dünyadan    
7. Dünya Triboloji Kongresi Lyon’da toplandı

7. Dünya Triboloji Kongresi Lyon’da toplandı

7. Dünya Triboloji Kongresi ve 47. Leeds-Lyon Triboloji Sempozyumu 10 – 15 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleşti. 4 yılda ...

15.07.2022 18:00:00
Dünyadan    
Petro-Canada Lubricants, yeni türbin yağını tanıttı

Petro-Canada Lubricants, yeni türbin yağını tanıttı

Bir HF Sinclair markası olan Petro-Canada Lubricants, olağanüstü termal stabiliteye sahip birinci sınıf bir türbin yağı olan TURBOFLOTM HTS 46'yı piyasaya sundu. ...

12.07.2022 09:43:00
Dünyadan    
Madeni yağ sektörü Galataport’ta buluştu

Madeni yağ sektörü Galataport’ta buluştu

Madeni Yağ Dünyası’nın ev sahipliği yaptığı “Madeni Yağ ve Antifriz Katkıları Semineri”, ADCO Genel Müdürü Selçuk Akat’ın ...

6.07.2022 18:50:00
Türkiye'den    
Petrol Ofisi, Posidonia 2022 Fuarı ve IBIA Konferansı’na Katıldı

Petrol Ofisi, Posidonia 2022 Fuarı ve IBIA Konferansı’na Katıldı

Petrol Ofisi, denizcilik ve taşımacılık sektöründeki oyuncuları bir araya getiren Posidonia 2022 Fuarı’na katıldı. Yunan denizcilik endüstrisi ile ...

30.06.2022 15:03:00
Türkiye'den    
ICIS Dünya Baz Yağ ve Madeni Yağ Konferansı 26. Kez Toplandı

ICIS Dünya Baz Yağ ve Madeni Yağ Konferansı 26. Kez Toplandı

ICIS (Independent Commodity Intelligence Services) tarafından düzenlenen Dünya Baz Yağ ve Madeni Yağ Konferansı’nın 26.’sı 26 – 28 Haziran tarihleri ...

29.06.2022 16:00:00
Dünyadan