19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Türkiye'den

TAYRAŞ’a Türkiye Innovation Week’ten Ödül

Türkiye’nin hidro-işlem teknolojisiyle atık madeni yağlardan yüksek kalitede baz yağ üreten ilk ve tek tesisini işleten TAYRAŞ Baz Yağ Rafineri AŞ, Türkiye Innovation Week’te ödüle layık görüldü. Şirketin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe’nin elinden aldı.

Ödül almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten TAYRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, şirketinin ileri dönüşüm, iyiye dönüşüm, sürdürülebilirlik ve genç yetenekler olmak üzere 4 önemli gündemi bulunduğunu ifade ederek “2011 yılında kurulmuş olan TAYRAŞ, kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağların geri dönüşümüyle ilgili, gelişmiş teknolojilerle birlikte bu yağların ana ham maddesi olan grup 2, grup 3 baz yağlarını üretmek üzere çalışan bir kurum. 2018 yılına kadar yapmış olduğu AR-GE çalışmalarıyla birlikte oluşturduğu üstün hidro-işlem teknolojisi aynı zamanda gelişmiş ülkelerde kullanılan üstün bir teknoloji. Şirket aynı zamanda AR-GE çalışmalarıyla yol kat ederken hidro-işlem teknolojisiyle de atık yağlardan ileri dönüşümle Grup2, Grup3 baz yağlarını üretmeyi de faaliyetlerine almış durumda” dedi.

TAYRAŞ’ın baz yağ ithalatının önüne geçerek ve dünya kalitesinin üzerinde katma değerli ürün üreterek ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Afşin, aynı zamanda ürettikleri ürünü yurt dışına ihraç etmeyi amaçladıklarını söyledi.

 width=

 

Mehmet Afşin, TAYRAŞ’ın faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri aktardı:

“Ürettiğimiz ürünü kendi içimizde kullanmakla birlikte takriben ilk yılımızdan itibaren 3’te 1’ini yurt dışına ihracat ediyoruz. 60 bin ton kapasite işliyoruz. Aynı zamanda 2024’ün son çeyreğinde 2. tesisimizi kurarak bunu 160 bin tona çekmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz yapı olarak genç mühendislerimize önem vermekteyiz. Kuruluşumuzdan bu yana genç yeteneklerimizi çok destekleyerek, birçok üniversite ile çalışarak, oralardan seçmiş olduğumuz mühendisleri yurt içi, yurt dışı eğitimle geliştiriyoruz. Teknolojimizi kendimiz üretiyoruz. Dolayısıyla yurt dışına da teknoloji danışmanlıkları yapıyoruz. 85 milyon dolar sektöre katkı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönem kapasite artışıyla bu katkıyı 150-200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

 

Benzer Haberler

Delphi Technologies Satış Sonrası “D” markası ile madeni yağ pazarına geri döndü

Lubricant World

Mali mevzuatta güncel gelişmeler

Mehmet Erkan

THY’de istifalar sonrası yeni yönetim kurulu başkanı belli oldu

Lubricant World