9.6 C
İstanbul
20/12/2024
Türkiye'den

Türkiye Çevre Etiket Sisteminin (TÇES) Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Koçak Speedol’da Teknik İnceleme Yapıldı

Türkiye Çevre Etiket Sisteminin (TÇES) Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yağlayıcılar alanında kapsamlı teknik inceleme Koçak Speedol firmasında gerçekleştirildi.

Madeni yağ sektörünün döngüsel ekonomiye geçişi, geniş paydaş katılımıyla hız kesmeden devam ediyor. Kamu, üniversiteler, sivil toplum ve özel sektörün işbirliğiyle gerçekleşen projeler kalıcı ve etkili sonuçlar doğurarak Türk sanayine örnek oluyor. Bu kapsamda T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğiyle uygulamaya alınan “Türkiye Çevre Etiket Sisteminin (TÇES) Yaygınlaştırılması Kapsamında Yağlayıcılar Ürün Grubunda Çevre Etiketi Kriterlerinin Oluşturulması Projesi” yeni bir aşama kaydetti.

Proje yürütücüleri ve teknik ekip tarafından 31 Ekim 2024 tarihinde, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle Gebze’de faaliyet gösteren Koçak Speedol firmasında kapsamlı bir teknik inceleme ve saha çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, PETDER, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) komisyon üyeleri de katıldı. Katılımcıların sağladığı uzman görüşleri, projeye bilimsel bir derinlik kazandırırken çevre etiketi kriterlerinin sürdürülebilir temeller üzerinde şekillenmesine de katkıda bulundu.

Kapsamlı incelemede, madeni yağ üretim süreçlerinin çevresel etkilerini azaltmak için yapılabilecek iyileştirmeler, yaşam döngüsü değerlendirmesi, sürdürülebilir ve biyobozunur hammadde kullanımı ile atık yönetimi konularında detaylı analizler yapıldı.

Proje yönetimi tarafından saha çalışmasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sektörde çevreci ve yenilikçi adımların atılmasına ivme kazandıran bu teknik inceleme çalışması, çevre etiketi kriterlerinin daha sürdürülebilir bir çerçevede uygulanması adına önemli bir ilham kaynağı olmuştur. Bu sayede, madeni yağ sektörü için çevre dostu uygulamaların geliştirilmesi yönünde önemli bir mesafe kaydedilmiştir. Geleceğe daha temiz ve çevre dostu bir miras bırakmak amacıyla atılan bu adımların, sektörde çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.”

Türkiye Çevre Etiket Sistemi Projesi’nin sonraki aşamaları da geniş paydaş katılımıyla uygulanmaya devam edecek.

Benzer Haberler

Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan Dijital Dönüşüm Hamlesi

Lubricant World

“Yağlayıcı Ürün Grubu Çalıştayı” Özel Sektörün Geniş Katılımıyla Gerçekleşti

Lubricant World

Kasım Ayında Kimya Sektöründen 2,5 Milyar Dolarlık İhracat

Lubricant World