17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Tesis İnceleme

“Ar-Ge çalışmalarımız ile ürün gamımızı geliştirmeye devam ediyoruz”

Petrol Ofisi, endüstriyel alanda önemli çalışmalar yürütüyor ve ürün gamını her talebi karşılayacak şekilde genişletmek için yoğun araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Şirketin son geliştirdiği gres ürününü Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu’dan dinledik.

 

 

Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarının lideri Petrol Ofisi’nin Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu’yu yakından tanımak isteriz.

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisansımı ise ABD’de University of Miami’de Makine Mühendisliği alanında tamamladım. Mesleki kariyerime 1989 yılında University of Miami’de Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladım. Ardından 1991 yılında Koç Holding Otomotiv Şirketler İkmal Koordinasyon Grubu’nda Proje Mühendisliği pozisyonunu üstlendim. 1992 yılında katıldığım Mobil Oil Türkiye bünyesinde sırasıyla satış, satınalma ve üretim pozisyonlarında yöneticilik görevlerini yürüttüm. 2001 yılındaki Exxon ve Mobil şirketleri birleşmesi sonrası farklı pozisyonlarda yöneticilik görevime devam ettim.

2007 yılında Madeni Yağlar Satış Müdürü olarak Petrol Ofisi ailesine katıldım. Ticari Akaryakıt Satışları ve Madeni Yağlar Direktörü ve Perakende Direktörü görevlerini yürüttüm. 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörlüğü görevime devam etmekteyim.

Sezgin Gürsu 

Petrol Ofisi olarak endüstriyel alanda çok önemli çalışmalar yürütüyorsunuz. Endüstriyel ürün gamınızdan genel hatlarıyla bahsedebilir misiniz?

Kurulduğu günden bu yana ülke sanayisine hizmet veren, sektörüne liderlik yapan Petrol Ofisi, endüstriyel yağları ile de uzun yıllara dayanan bilgi birikimi, teknolojik alt yapısı, satış öncesi ve satış sonrası teknik hizmetleri ile üreticinin yanında yer almaktadır. Bu alanda da gresleri, türbin yağları, hidrolik sistem yağları, kompresör yağları, kapalı ve açık sistem dişli yağları, metal kesme ve işleme yağları gibi geniş ürün yelpazesi ile tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek çeşitliliğe sahiptir.

Bunun yanı sıra alanında Türkiye’nin en donanımlı teknoloji merkezi olan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM ile de, standart ürün geliştirmelerinin yanı sıra özel ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmekte, ülkemizin dışa bağımlılığını olabildiğince azaltmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu alanda POTEM, özellikle bakım maliyetlerinin azaltılmasına yönelik geliştirme çalışmalarını hızlandırmış ve bu konuda ciddi çözüm olabilecek ürünler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmıştır.

Özellikle ağır sanayide doğru ürün kullanmanın önemi çok büyük. Bu alanda yaptığınız testlerde de açıkça ortaya konduğu gibi, Petrol Ofisi bunu yeni gresi Ultra-Tech CSI 146 ile çok iyi başarıyor. Bu ürün hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Nasıl bir teknoloji ile üretildi?

Endüstriyel alanda, üretim tesisine önemli yatırımlar yapan sanayicinin öncelikleri arasında ‘gerçekleştirilen bu yatırımın uzun süre yüksek performansla çalışması ve ekipmanlarının korunması’ var. Müşterilerimiz ile sürekli iletişim halindeyiz ve onlardan gelen geri bildirimler, talepler bizler için çok değerli. Dolayısıyla Petrol Ofisi olarak biz bu tesislerin yarattığı katma değerin, ihtiyaçlarının ve önceliklerinin farkındayız. Bu nedenle bakım faaliyetlerinde önemli bir yeri olan gres portföyümüzü ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncel tutmaya devam ediyoruz.

Gres üretiminde yer alan girdilerin seçimi kadar, bu girdileri nasıl bir araya getirdiğiniz de çok önemlidir. Ultra-Tech CSI 146’da kullandığımız kalsiyum sülfonat kompleks sabun yapısı gelişmeye açık bir teknoloji. Nihai ürüne giderken baz yağ, penetrasyon, soğutma gibi seçim ve süreçler ürünün kalitesini doğrudan etkiliyor. Asıl teknolojik iyileşmeleri işte bu kısımlarda görüyoruz.

 width= 

Peki Ultra-Tech CSI 146’nın ne gibi faydaları var?

Ultra-Tech CSI 146, jelleşme teknolojisi ile geliştirilen kalsiyum sülfonat kompleks yapısı ile aşırı basınca ve aşınmalara karşı yüksek koruma sağlıyor. İçeriğinde bulunan Molibden disülfür katkısı ile ani (şok) yüklere karşı etkin koruma sağlarken, ekipmana gres beslemesinin kesildiği durumlarda, yataklara daha uzun süre tutunarak arıza riskini azaltıyor. Su ile soğutulan rulman ve yataklarda, suya karşı tutunma direnci sayesinde uzun süreli koruma sağlıyor. Çok yüksek sıcaklıklarda karbon oluşturmuyor, hatlardaki tıkanmaların önüne geçiyor. Toz, kir, tufal gibi kirleticilere karşı bariyer oluşturarak ekipman korumasını maksimum seviyeye çıkarıyor, rulman ve yatakların ömrünü uzatıyor. Tüm bu özellikleri ile bakım maliyetlerinin optimizasyonuna katkı sağlıyor.

Bu ürün hangi sektörleri hedefliyor?

Özellikle demir-çelik, çimento, kağıt gibi ağır sanayide çalışan ekipmanlar ile madencilikte kullanılan mobil ekipmanlar, Ultra-Tech CSI 146’dan en fazla faydalanan alanlar olarak öne çıkıyor.

Benzer Haberler

Alpet madeni yağ, antifriz ve gresi el değmeden üretiyor

Lubricant World

ACEA sıfır emisyona geçiş için adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekiyor

Lubricant World

Yağ analizlerinde maliyet ve zaman avantajı nasıl sağlanır?

Lubricant World