12.4 C
İstanbul
21/12/2024
Türkiye'den

Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu: “Ülkemizin Sürdürülebilir Büyümesine Katkıda Bulunmaya Devam Edeceğiz”

Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu Petroleum İstanbul’da konuştu: “Ülkemizin Sürdürülebilir Büyümesine Katkıda Bulunmaya Devam Edeceğiz”

Enerji sektörünün devlerinin devlerini buluşturan Petroleum İstanbul, 16 – 18 Mart tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Gas & Power Network, 5. Elektrik, Doğal Gaz ve Alternatif Enerji Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen fuarda, 3 gün boyunca sektörün önde gelen uzmanları ve üst düzey konuklar da ağırlandı. 22 ülkeden binin üzerinde markanın ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Türkiye akaryakıt ile madeni yağlar ve kimyasallar sektörlerinin geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu da hem katılımcı hem de destekçi olarak bu önemli buluşmada yer aldı.

Petrol Ofisi Grubu’nun tüm yönetici kadrolarıyla geniş katılım gösterdiği Petroleum İstanbul’un açılışında konuşan CEO Mehmet Abbasoğlu, Türkiye’nin öncü enerji altyapı grubu Petrol Ofisi’nin tüm paydaşlarıyla bu topraklara değer kattığını söyledi. Akaryakıt ve madeni yağ pazarlarındaki geleneksel liderliklerini korurken güçlü adımlarla büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Abbasoğlu “Ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin Akaryakıt ve Madeni Yağ Pazarlarının Geleneksel Lideriyiz”

Enerji sektörünü uluslararası pazarlarla buluşturan Petroleum Istanbul’un sektörün ortak bilgi paylaşım platformu olma misyonunu başarıyla üstlendiğini söyleyen Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Petrol Ofisi Grubu olarak, çok katmanlı ekosistemimizdeki tüm paydaşlarımızla bu topraklara değer katıyoruz. 200 milyar TL’yi bulan ciromuzla ülkemizin en büyük özel şirketlerinden biriyiz. Ayrıca, Türkiye’nin akaryakıt ve madeni yağ pazarlarının geleneksel lideriyiz. 4 kıtada 33 ülkeye madeni yağ ihracatı yapan, teknoloji ihraç eden bölgesel bir güç konumundayız. Akaryakıt ve madeni yağ pazarlarındaki geleneksel liderliğimizi korurken attığımız her adımda ülkemizin enerji koridoru konumunu güçlendirecek altyapı ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya, yarattığımız ölçek ekonomisi ile ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katma değer sağlayacak girişimler yaratmaya devam ediyoruz.” dedi.

Deprem Felaketi Öncelikli Gündem

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki yaraları sarabilmek ve ihtiyaçları karşılayabilmek adına vatandaşların yanında yer aldıklarını da söyleyen Abbasoğlu, gerçekleştirdikleri seferberlik hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Deprem felaketinin ilk gününden bu yana yaptığımız destekler kapsamında bölgeye 100 milyon TL’lik kaynak aktardık. Bu çerçevede 5 milyon litrelik akaryakıtı afet bölgesinde yer alan 10 ildeki istasyonlarımızın otomasyon sistemi ile kademeli olarak AFAD’ın bilabedel kullanımına sunduk. Bölgedeki AFAD araçlarına ve AFAD’ın yönlendirdiği kurum ve kuruluşlara istasyonları ve mobil ikmal noktaları ile yakıt ikmali yaptık. 40 bin litrelik mobil konteyner tankını afet bölgesine indirerek AFAD’ın hizmetine sunduk. Bilabedel yardımlarımız dışında valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda, onların yönlendirdiği lokasyonlara mobil ikmal noktaları ile kesintisiz enerji de sağlıyoruz. Mersin ve İskenderun terminallerini besleyebilmek amacıyla toplam 8 aracımızı terminaller arası taşımayı sağlamak üzere yönlendirdik. Bugüne kadar afet bölgesine 2.858 tankerimizle 64 milyon litreden fazla yakıt ikmali gerçekleştirdik. Bölgedeki yardım uçakları trafiğinin sorunsuz ilerlemesi için toplam 720 yardım uçağına 6.550.000 litre yakıt ikmali yaptık. 4 adet gezici tankerimizi havaalanı tadilatı ve diğer destek işlerinde kullanılmak üzere bölgeye taşıdık. Bölgede zarar gören yolların onarımı adına Karayolları Genel Müdürlüğü araçları ile bölgenin asayişi için kritik bir sorumluluğa sahip Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı araçlarına kesintisiz yakıt ikmali yapıyoruz. Terminallerinden deniz yolu ile akaryakıt tedarik operasyonu kapsamında gemilerimizi sürekli teyakkuz halinde tutuyoruz.”

“Ürün ve Hizmetlerimiz Yoğun İlgi Gördü”

Petroleum Istanbul’un enerji dünyasındaki tüm paydaşları bir araya getirmesi açısından son derece değerli bir platform olduğunu söyleyen Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral ise, “Küresel çapta yaşanan tüm zorluklara karşın Petrol Ofisi Grubu olarak ülkemizde yine yoğun bir şekilde yeniliklere imza atmaya, birçok ‘en’i gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Elde ettiğimiz başarıların ardında ise bayilerimiz ile kurdumuz güçlü bir sinerji var. Sürekli sahada, bayilerimizle bir arada olan bir ekibiz. Bu nedenle Petroleum Istanbul’da 500’ü aşkın bayimiz ve potansiyel bayilerimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak bizim için çok kıymetliydi. Bu platformun ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda önemli iş birliklere zemin hazırlaması da sadece sektörümüz için değil ülkemiz için de önemli fırsatları ortaya çıkarıyor. Petrol Ofisi Grubu olarak bu önemli buluşmada sektörün değerli isimleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Fuarda Petrol Ofisi Grubu standına gösterilen ilgiye de değinen Meral, “Sektörün tüm paydaşlarının yanı sıra binlerce bayinin de katıldığı fuarda yine yoğun ilginin odağında yer aldık. MarketPlus konseptimiz ve özgün lezzetler sunduğumuz Kap Bi’ Tat ve Kap Bi’ Tat Fırından markalarımızın yanı sıra Tchibo, Western Union, Hepsimat gibi alanlarında öne çıkan markalarla geliştirdiğimiz iş birliklerimiz, yenilenen formülüyle Maxima Motor Yağlarımız ziyaretçilerimizin en çok ilgilendiği konu, ürün ve hizmetlerimiz arasında yer aldı. Ayrıca, elektrikli araçlar için özel geliştirdiğimiz e-POwer ve istasyonlarımıza kurduğumuz güneş panelleri projemiz s-POwer markamızı da fuarda sergiledik.” dedi.

Benzer Haberler

Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan Dijital Dönüşüm Hamlesi

Lubricant World

“Yağlayıcı Ürün Grubu Çalıştayı” Özel Sektörün Geniş Katılımıyla Gerçekleşti

Lubricant World

Kasım Ayında Kimya Sektöründen 2,5 Milyar Dolarlık İhracat

Lubricant World