10.7 C
İstanbul
11/12/2024
Türkiye'den

“Yağlayıcı Ürün Grubu Çalıştayı” Özel Sektörün Geniş Katılımıyla Gerçekleşti

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) İklim ve Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcılığı tarafından yürütülen ve T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu “Türkiye Çevre Etiket Sisteminin (TÇES) Yaygınlaştırılması Kapsamında Yağlayıcılar Ürün Grubunda Çevre Etiketi Kriterlerinin Oluşturulması Projesi” önemli bir aşamayı daha başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında planlanan “Yağlayıcı Ürün Grubu Çalıştayı” 5 Aralık 2024 tarihinde TÜBİTAK MAM’ın ev sahipliğinde geniş paydaş katılımıyla gerçekleşti. 6 kamu kurumu, 3 sivil toplum kuruluşu, 30 özel şirket temsilcisi ve 1 sektör yayın organından 42 uzman ve sektör profesyonelinin katıldığı çalıştay, iki oturum hâlinde düzenlendi.

Öğleden önce gerçekleşen 1. Oturumda sektör profesyonelleri ve akademisyenler tarafından döngüsel ekonomiye geçişin önemi ve sektörel gelişmeler hakkında sunumlar yapıldı. Proje yürütücüleri arasında yer alan TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı Kıdemli Başuzman Araştırmacı Dr. Volkan Pelitli ise projenin önemi, amacı ve hedefleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Pelitli yaptığı sunumda, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler aktardı.

Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen 2. Oturum, yuvarlak masa toplantıları hâlinde yapıldı. 3 gruba ayrılan katılımcılar kendilerine tahsis edilen salonda, proje ekibi tarafından hazırlanan çevre etiketi kriterlerini müzakere etti. Katılımcılar proje ekibi tarafından dağıtılan formlara kriterlere ilişkin düşünce, öneri ve eleştirilerini yazarken proje ekibinden de kriterlerle ilgili detaylı bilgiler aldılar.

Yuvarlak masa toplantılarının ardından bütün katılımcılar geniş salonda bir araya geldi. Çalıştayın kapanışının gerçekleştiği bu buluşmada tüm katılımcılar kısaca söz alarak çalıştaydan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve proje ekibine emekleri için teşekkür etti.

TÜBİTAK ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştay, projenin sektör tarafından tanınmasına, sahiplenilmesine ve paydaş katılımıyla gerçekleşmesine katkı sağlarken, taslak çevre etiketi kriterlerinin nihai hâle getirilmesi açısından da yol gösterici oldu.

Proje kapsamında sektörü bilgilendirmeye yönelik çalışmalar devam edecek.

Benzer Haberler

Kasım Ayında Kimya Sektöründen 2,5 Milyar Dolarlık İhracat

Lubricant World

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi Açılışında Konuştu

Lubricant World

Kimya Sektörü, TURKCHEM Eurasia’da Buluşuyor

Lubricant World