21.4 C
İstanbul
20/09/2024
Makale

Petrol Ofisi Madeni Yağlar yatırım ve geliştirmelerine aralıksız devam ediyor

Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının son 9 yıldır aralıksız lideri Petrol Ofisi, başta Maxima ve Maximus markaları olmak üzere her alandaki yatırım ve geliştirmelerini kesintisiz sürdürüyor. Bu yıl yeni formülü ile yüzde 50 daha az yağ eksiltme sunan Maximus’u Usta Buluşmaları ile tüm Türkiye’de 7.000 ustaya tanıtan Petrol Ofisi Madeni Yağlar, KIA Türkiye ile de tüm modellerini kapsayan uzun soluklu bir iş birliğine imza attı. Türkiye’de satışa sunulan tüm KIA modellerinde, orijinal ekipman olarak artık Petrol Ofisi tarafından özel geliştirilen ürünler kullanılacak.

Petrol Ofisi’nin madeni yağlarda son 10 yılda, başta Maxima ve Maximus markaları ile otomotiv sektöründe olmak üzere her alanda çok önemli gelişme kaydettiğine ve pazarda liderliğini 9 yıldır aralıksız olarak koruduğuna dikkat çeken Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, şöyle konuştu:

“Petrol Ofisi’nin pazarda önemli bir gelişim yaptığı bu son 10 yıllık dönemde otomotiv sektöründeki gelişmelere baktığımızda; motorda hacimler yüzde 15 küçülürken, gücün ise yüzde 50 oranında arttığını görüyoruz. Çevre emisyonları yayınlanmaya başladığından bu yana, izin verilen değerler yüzde 96 oranında azaldı. Tüm bunlar da ‘daha düşük yakıt tüketimi’, ‘çevre egzoz emisyon şartlarına uyum’ ve ‘düşük motor hacminde daha yüksek güç sağlanması’ anlamına geliyor. Otomotiv sektöründeki bu gelişmeler, madeni yağ teknolojilerinde de gelişimi zorunlu kılıyor.

Hem motoru korurken, hem de tüm bunları karşılamak; yakıt tasarrufu sağlamak ve emisyon değerlerini düşürmek için madeni yağ teknolojisi de değişiyor, daha ince yağlara geçiyor. Sektörde, yakıt ekonomisi sağlayabilmek, performansa katkıda bulunabilmek üzere daha düşük viskoziteli daha ince yağlara geçiliyor. Daha düşük viskozitede koruma faktörünü güçlendirmek için ise sentetik teknolojiye geçiliyor. Formülasyon, spesikifasyonlar, katkılar fark yaratıyor, üretim ve Ar-Ge teknolojisi, gücü öne çıkıyor.

 width=

Teknolojinin öne çıkması ile Petrol Ofisi pazarda fark yarattı

Otomotiv teknolojilerindeki bu gelişimin paralelinde artık her marka, kendi özel yağ spesifikasyonlarını yayınlamaya başladı. Geçmişte 3-4 çeşit standart yağ ile tüm pazarın ihtiyacı karşılanırken, şu an her marka için onlarca binek araç yağı bulunuluyor. Dolayısıyla her markaya, her modele özel terzi işi ürünler ortaya çıkıyor. Keza diğer tüm sektörlerde de daha düşük enerji sarfiyatı, daha yüksek verim yönünde gelişmeler kaydediliyor.

Dolayısıyla Petrol Ofisi’nin başta Maxima ve Maximus markaları ile olmak üzere pazardaki güçlü gelişiminin, tam da başta otomotiv sektöründe olmak üzere tüm alanlarda teknolojinin öne çıktığı bir süreçte gerçekleşmesi bir tesadüf değil. Petrol Ofisi, üretim kalitesi, kapasitesi ve teknolojisi ile öne çıkan bir firma. Çok değerli bir bilgi birikimine ve alanında en gelişmiş merkezlerden biri olan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi (POTEM) ile önemli bir Ar-Ge gücüne ve teknolojisine sahibiz. Ve tüm bunları en ideal, en efektif şekilde kullanıyoruz. Örneğin otomotiv sektörü ile iş birliğine gidiyoruz ve bilhassa Maxima ile Maximus’ta olmak üzere yatırımlarımıza, geliştirmelerimize aralıksız olarak devam ediyoruz. Maxima ve Maximus’ta zengin ürün gamımızla, Türkiye’de yaygın araçlarda tüm marka ve modellerin ihtiyaçlarını karşılayan ideal çözümler sunuyoruz. Petrol Ofisi Madeni Yağlar olarak 350’yi aşkın üstün nitelikli ürün çeşitliliğimizle, Türkiye’de başta otomotiv olmak üzere tüm sektörlerin ihtiyaçlarının hemen hemen tamamını karşılıyoruz.”

 width=

KIA araçlarında orijinal ekipman olarak Petrol Ofisi Madeni Yağlar kullanılacak

Petrol Ofisi olarak, otomotiv sektörü ile iş birliklerinin en güzel örneklerinden birini de son olarak KIA ile geliştirdiklerini belirten Sezgin Gürsu, “KIA Türkiye ve Petrol Ofisi arasında uzun soluklu bir iş birliğine imza attık. İki güçlü marka arasındaki bu iş birliği kapsamında, POTEM’de KIA modellerine ve teknolojisine özel ürünler geliştirdik. KIA, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ileri teknolojisi ve üstün nitelikleri ile en çok beğenilen otomotiv markalarından biri konumunda. KIA modelleri de, alanlarında teknolojinin, konforun, performansın ve sürdürülebilirliğin en önemli temsilcileri olma hedefi ile üretiliyorlar. Biz de tüm üstün niteliklerimiz ve Ar-Ge gücümüzle, iki ay gibi kısa bir sürede KIA spesifikasyonlarına özgün özel ürünlerimizi geliştirdik. KIA’nın gelişmiş otomotiv teknolojisinin ihtiyaçlarını karşılayan ideal madeni yağ çözümlerini, alanlarında öncü her iki markanın uzmanlığı ile ürettik.

Petrol Ofisi Madeni Yağlar olarak, özel geliştirilen K 5W-30 ve K 5W-40 motor yağları ile tüm KIA modellerine uyumlu, ideal çözümler sunuyoruz. Bu iş birliği, KIA’nın Türkiye genelindeki 48 yetkili servisinde tüm modeller için, Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın diferansiyel yağlarında Maxigear EP 75W/85, direksiyon yağında ATF III, fren sisteminde DOT 4 ve soğutma sisteminde ise Extended Life Coolant ürünlerinin kullanımını kapsıyor. Picanto, Rio, Stonic, Cerato, Ceed, Sportage, Sorento, Niro ve Bongo olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm KIA modellerinde artık Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın KIA’ya özel sunduğu çözümler kullanılacak,” açıklamasında bulundu.

 width=

Maxima ve Maximus’taki geliştirmeler ‘Usta Buluşmaları’ ile tüm Türkiye’ye ulaşıyor

Otomotiv sektöründeki güçlü markaları Maxima ve Maximus’ta yatırımların ve geliştirmelerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Maxima ve Maximus’ta yaptığımız tüm geliştirmeleri, Türkiye’nin her bölgesinde yaygın olarak düzenlediğimiz ‘Usta Buluşmaları’ ile ustalarımıza aktarıyoruz. 2018 yılında ‘Usta Buluşmaları’nı otomotiv sektöründe binek ve hafif ticari araçlara ideal çözümler sunan Maxima ile gerçekleştirdik. ‘Maxima Usta Buluşmaları’nı tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde 57 günde, 42 ilde ve 48 noktada düzenledik. Distribütörlerimiz, bayilerimiz, sanayi sitelerindeki işyerleri ve otomobil özel servis temsilcileriyle bir araya geldik. Toplantılarımızda, görsel kimliğiyle yenilenen ve pazardaki en yenilikçi ürün ailesi olan Maxima motor yağlarının özelliklerini tanıttık. Gördüğümüz yoğun ilgi ile Maxima Usta Buluşmaları’nda planladığımızın da üzerine çıkarak, 7.000 usta ile buluştuk.”

‘Maximus Adamlar’a yeni formülümüz ile yüzde 50 daha az yağ eksiltme sunuyoruz

2019 yılında ‘Usta Buluşmaları’nı ağır ticari araçların gözde markası Maximus ile sürdürdüklerini belirten Sezgin Gürsu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Maxima ile binek ve hafif ticaride olduğu gibi, Maximus motor yağlarımızla da zengin ürün çeşitliliği ve yüksek nitelikleri ile Türkiye’deki tüm yaygın ağır ticari taşıt modellerinin ihtiyaçlarını en ideal şekilde karşılıyoruz. Maximus motor yağlarımız; ileri teknolojisi ve üstün özellikleri ile motorları koruyor, ömrünü uzatıyor, verimli çalışma sağlayarak performans kaybını önlüyor, yakıt tasarrufu sağlıyor, işletme giderlerini düşürüyor. Küresel spesifikasyonları karşılayan Maximus motor yağlarımız, ülkemiz ağır ticari araç parkındaki en yaşlı araçtan, en yeni teknolojiye kadar tüm ihtiyaçlara birebir çözüm sunan zengin ürün çeşitliliğine sahip.

Petrol Ofisi olarak ağır vasıta şoförlerini ve ustalarını da birer ‘Maximus Adam’ olarak tanımlıyoruz. ‘Maximus Adamlar’, güç, güven ve performans isteyen, zorluğu çok yüksek bir iş yapıyorlar. Oldukça zor koşullarda çalışıyorlar. Onlarla dostluğumuz çok eski. Dolayısıyla ‘Maximus Adam’ı çok iyi tanıyoruz, yakından takip ediyoruz. Yaşadıkları zorlukları biliyoruz, anlıyoruz ve onlara destek oluyoruz. İşte bu yaklaşımla Petrol Ofisi’nde Maximus ürün ailemizi, onların gücüne güç katmak için geliştirdik. Sektör standartlarına göre yüzde 50 daha az eksiltme sağlayan yeni formülüyle Maximus motor yağlarını, müşteri ve ustalarla, ‘Maximus Adamlar’ ile buluşturuyoruz.

Maximus Usta Buluşmaları ile 7.000 ustaya ulaşıldı

Maximus’ta kaydettiğimiz tüm geliştirmeleri, ‘Usta Buluşmaları’ ile tüm Türkiye’ye yayıyoruz. Petrol Ofisi Maximus Usta Buluşmaları ile 58 günde gerçekleştirdiğimiz 40 toplantı ile tüm Türkiye’de toplam 7.000 ustaya ulaştık. 6 Mart’ta İstanbul Avrupa Yakası’nda başlayan Maximus Usta Buluşmalarımız Mart ve Nisan ayında; Manisa, Edirne, Aydın, Tekirdağ, Kırıkkale, Ankara, Antalya, Konya, Isparta, Aksaray, Denizli, Malatya, Elazığ, Mersin, Adana, Kayseri, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Erzincan, Erzurum, Afyon, Şanlıurfa, Gaziantep, Antakya, İskenderun, İzmit, Adapazarı, İnegöl, Balıkesir, Çorum, Tokat, Eskişehir ile Van’ın ardından 2 Mayıs’ta Mardin ve İzmir’de düzenlenecek toplantılarla son buldu. Maximus Usta Buluşmaları’nın henüz yarısına geldiğimizde, 3.300 ustaya ulaşmıştık. Toplantılarımıza, bayilerimiz ve ustalarımız yoğun ilgi gösterdi. Bu doğrultuda 2018’de Maxima’da olduğu gibi bu yıl da Maximus ile planladığımızın üstüne çıkarak 7.000 ustaya ulaştık.”

“Teknolojiyi geliştiriyoruz, taleplere en ideal ve hızlı çözümleri sunuyoruz”

“Petrol Ofisi Madeni Yağlar olarak müşterilerimizde olduğu gibi ürünlerimizi nihai tüketicilerle buluşturan perakendecilerimiz ve ustalarımız da bizler için çok önemli, çok değerli,” diyerek sözlerine devam eden Sezgin Gürsu, “Bu doğrultuda satış temsilcilerimizle, ustalarımızla, uzmanlarımızla doğrudan ve kesintisiz iletişim kurmaya, onlara birebir dokunmaya özen gösteriyoruz. Saha ziyaretlerimiz ve çeşitli aktivitelerimizin yanı sıra düzenlediğimiz Usta Buluşmaları da bizlere bu çok değerli fırsatı sunan en önemli organizasyonumuz konumunda. Madeni yağ alanında yeniliğe, teknolojiye öncülük eden bir marka olarak gelişime her açıdan önem veriyoruz. Bu doğrultuda Maximus Usta Buluşmaları’nda da, ustalarımızla, uzmanlarımızla, satış temsilcileri ile teknik eğitim ve teknolojik gelişmelerle ilgili güncellemeler paylaşıyoruz.

Yaygın ağımız, üstün kalitemiz, ileri teknolojimiz ve geniş ürün yelpazemiz ile yıllardır ustaların ve şoförlerin daima yanında olmaya büyük bir özen gösteriyoruz. En büyük özelliklerimizden biri de; yüksek üretim ve depolama kapasitemiz, üretim kabiliyetimiz, POTEM ile Ar-Ge gücümüz sayesinde, gelişen ihtiyaçlara, taleplere hızlı ve en ideal şekilde yanıt verebilmemizdir. Bu açıdan, düzenlediğimiz ‘Usta Buluşmaları’, hem Maxima hem de Maximus için, ustalarımızdan çok güzel geri dönüşler aldığımız bir ortam yaratması açısından da bizler için çok önemli,” açıklamasında bulundu.

Benzer Haberler

F1 pilotları yeni Alfa Romeo Giulia GTA’yı test etti

Lubricant World

Rolls-Royce dünyanın en büyük uçak motoru yapımına başladı

Lubricant World

Metal İşlemede Doğru Tercih: NYNAS

Lubricant World