17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Röportaj

Moskova 11. kez Global Lubricant Week etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Rus madeni yağ sektörünün ve BDT ve Doğu Avrupa madeni yağ pazarının en önemli etkinliklerinden biri kabul edilen ve 15 yıldır düzenlenen Global Lubricant Week, bu yıl 13-16 Ekim 2020 tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirilecek. Etkinliğin başarısını ve hikayesini organizatör firma RPI’dan İş Geliştirme Müdürü Pavel Kartashov ile konuştuk.

 

Global Lubricant Week etkinliği uzun bir süredir düzenleniyor ve sektörün en önemli etkinliklerinden biri. Bu etkinliği önemli bir platform haline getiren nedir? Bize etkinlik hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? 

 

GLW, 15 yıldır Rus madeni yağ sektörü ve Rus madeni yağ şirketleriyle birlikte büyüme ve gelişme kaydediyor ve bugün sektörün ayrılmaz bir parçası haline geldi. En önemli konuların konuşmacılar ve katılımcılar tarafından kapsamlı bir şekilde analiz edilebileceğini ve tartışılabileceğini açık bir şekilde ortaya koymuş durumda. Dünya çapındaki trendler ve Rusya’ya özel konular her yıl ele alınıyor. Katılımcılar; sektördeki paydaşlar, karar alıcılar ve madeni yağ formülatörleri ile bir araya gelerek sorular sorabileceklerini, yanıtlar alabileceklerini, deneyim ve fikir paylaşımında bulunabileceklerini biliyorlar.

 

Etkinlik temelde kimlere ulaşmayı hedefliyor? Katılımcılar arasında kimler olacak?

 

GLW, üst düzey yöneticilerden madeni yağ formülatörlerine, kıdemli OEM mühendislerinden test laboratuvarı uzmanlarına kadar tüm sektör üyelerini hedefliyor. Başta madeni yağ katkı tedarikçileri, test laboratuvarları ve enstitüleri, otomotiv ve endüstriyel alanda faaliyet gösteren OEM’ler, büyük müşteriler ve tedarik zincirindeki paydaşlar olmak üzere tüm şirketler etkinliğe ilgi gösteriyor. Bu katılımcı çeşitliliği sayesinde sektörün tamamı etkinlikte temsil ediliyor. Konular katkı maddelerinin tesliminden bitmiş ürünlerin ambalajlanmasına, katkılar alanındaki ilerlemelerden müşteriye özel yağlayıcı çözümlerine kadar geniş bir yelpazeden seçiliyor.

 width=

Hangi konulara odaklanılacak?

 

Her etkinlikte ulaştırma, madeni yağ standartları ve gereksinimleri, otomotiv piyasasının gelişimi, satış rakamları ve pazardaki genel durum hakkında dünyadaki ve Rusya’daki gelişmeleri geniş bir çerçevede ele alıyoruz. Katık firmaları, petrol şirketleri için güncel çözümlerini sunarken, petrol şirketleri de yeni yağlayıcılar ile son müşterilerin sorunlarını çözme konusundaki yetkinliklerini ortaya koyuyor. Ham maddeler ile ilgili güncel durumdan son e-pazarlama örneklerine kadar yağlayıcı teknolojisi ve tedarik zinciri de inceleniyor. Gres teknolojisi, test ve geliştirme konularına da değiniliyor.

 

Etkinliğin ne tür bir etkiye sahip olmasını bekliyorsunuz? Etkinlikten beklentileriniz nedir? 

 

GLW, sektörün önde gelen iletişim platformu olarak biliniyor. Her sektörün, üyelerinin bir araya gelerek bağlantı kurabildiği ve sınırlar ve saat dilimleri olmaksızın açıkça her şeyi ele alabildikleri bir platforma ihtiyacı var. GLW bu anlamda önemli bir etkinlik; tüm katılımcılar yeni bilgiler, deneyimler, fikirler ve planlar edinerek etkinliği tamamlıyor.

 

Firmalara Global Lubricant Week etkinliğine katılma konusunda ne söylemek istersiniz? Neden katılmalılar ve etkinlikten ne beklemeliler?

 

Rusya ve BDT madeni yağ sektöründe yer almaktan bahsediyorsak kesinlikle GLW’ye katılmanız gerekiyor! Bu pazarla gerçekten ilgilendiğinizi gösterebilir, yetkinliğinizi ve çözümlerinizi ortaya koyabilir, dinleyicilerle ve size soru soranlarla bir araya gelebilirsiniz. Katılımcılar sektörün tamamına tek platformda ulaşabilir, sektörün önemli paydaşlarıyla bağlantı kurabilir, güncel talepler ve yükselişteki trendler hakkında bilgi edinebilir. Tüm bunlar GLW’yi yolu madeni yağ sektörüyle kesişen her şirket için çok değerli bir etkinlik haline getirmektedir.

 

Benzer Haberler

İKMİB Başkanı Murat Akyüz: “Devlet, madeni yağda vergi sorununu çözerse sektör 2 yılda sınıf atlar’’

Lubricant World

Total’den araç bakım ve onarım ustalarına benzersiz bir platform

Lubricant World

Adil Pelister: Sektörümüz ölçek büyütecek

Lubricant World