19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Türkiye'den

Castrol Türkiye 100 Milyon Litre ile Üretim Rekoru Kırdı

Son 2 yılda 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesi ve operasyonel verimliliği artan Castrol Gemlik Madeni Yağlar Üretim Tesisi, 2023’te 100 milyon litre üretim barajını aşarak rekor kırdı.

24 ülkeye ihracat yapan Castrol TUCA, ABD, Çin ve Hindistan gibi önemli ve büyük pazarlarla birlikte en çok yatırım yapılacak 4 bölgeden biri olmayı başardı. Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, madeni yağ pazarının 2023 performansını, 2024 hedeflerini ve Castrol’de TUCA’nın giderek artan önemini değerlendirdi.

Tatlısöz, “Castrol TUCA olarak Gemlik üretim tesisimiz, ürünlerimiz, organizasyonumuz ve müşteri ağımız ile 2030’a kadar uzanacak süreçte önemli atılımlar yapmaya hazırlanıyoruz. Türkiye dışında Ukrayna ve Orta Asya’da da büyüme hedefiyle planlar yapıyoruz. PETDER verilerine göre Türkiye’de stratejik olarak belirlediğimiz ve başta otomotiv olmak üzere odaklandığımız her alanda lideriz. Trafikteki her 10 aracın 3’ünün karterinde Castrol madeni yağı var. Türkiye genelinde 13 binden fazla noktada müşterilerimize ulaşıyoruz. Türkiye’nin tüm noktalarına ulaştığımız bir ağa sahibiz” diyerek belirledikleri hedeflerden ve bulundukları noktadan bahsetti.

Castrol, 2023’te en fazla büyüyen pazarının merkezi İstanbul olan TUCA bölgesi olduğunu açıkladı. Castrol TUCA Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, “Castrol dünyasında çift haneli büyümeye ulaşarak Çin’i geçtik ve en fazla büyüyen pazar olduk. Dolayısı ile yıldız pazar haline geldik” dedi.

Castrol’ün Avrupa’daki 8 üretim tesisinden birinin Gemlik olduğunu da vurgulayan Nilay Tatlısöz, “Son 2 yılda Gemlik tesisine 10 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve dolum hızını ikiye katlayan yeni dolum hattı devreye alındı. Bu yatırım ile tesisin dolum kapasitesi de ikiye katlandı. Ayrıca, 2023 yılı başında gerçekleştirilen 5.5 milyon dolarlık yatırımla lojistik ve üretim açısından rekor kırdık ve 100 milyon litre madeni yağ ürettik” açıklamasında bulundu.

Nilay Tatlısöz, gelecek yıllarda da büyüme hedeflediklerini belirterek, üretim ve depo yatırımı yapacaklarını, buna bağlı olarak da ihracatta artış öngördüklerini söyledi.

Benzer Haberler

Motul Tech endüstriyel yağları üretim verimliliğini artırıyor

Lubricant World

Togg CEO’su Karakaş: “İş Ortaklarımızla Mobilitenin Geleceğini İnşa Ediyoruz”

Lubricant World

Asrın Projesi Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı açıldı

Lubricant World