21.4 C
İstanbul
20/09/2024
Röportaj

GüzelEnerji, 2024’te de Pazar Ortalamasının Üstünde Büyümeyi Hedefliyor

Otomotiv satış sonrası pazarının en büyük buluşması Automechanika İstanbul’a M Oil ve Valvoline markalarıyla katılan GüzelEnerji, fuarda 4 yeni ürününü görücüye çıkardı. Şirketin geniş ürün gamı ve yenilikçi ürünleri hakkında teknik bilgiler paylaşan GüzelEnerji Madeni Yağ Direktörü Kemal Pek, gelecek dönem hedefleri ve büyüme stratejileri hakkında açıklamalarda bulundu.

GüzelEnerji olarak fuara hangi markalarınızla katıldınız?

Automechanika İstanbul Fuarı’na M Oil ve Valvoline markalarımızla katıldık. 1996 yılından bu yana güvenli akaryakıt ve madeni yağların en önemli adreslerinden biri olan M Oil markamız, binek araç, ticari araç, tarım araçları ve motosiklet motorlarına yönelik yağların yanı sıra deniz yağları, endüstriyel yağlar ve greslere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Dünyanın ilk motor yağı markası olan Valvoline ise üst segment binek, ticari otomotiv ve endüstride premium, yenilikçi ve kaliteli ürün gamı ile faaliyet gösteriyor.

Bu iki markanızın ürünleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Geniş bir ürün gamına sahip olan M Oil markamızda binek araçlar için Grado, Grado Nitro, Grado Premium, Grado Ultio ve Grado Ultra ürün çeşitleri yer alıyor. Ticari araçlar için ise BOA, BOA UltraMax, BOA Extro, BOA FD ve BOA Nitro Max ürün çeşitlerimiz bulunuyor. Bunlara ilave olarak dişli transmisyon serisi olan Transmol ve hidrolik fren yağları ile otomotiv ürün grubunu tamamlıyoruz. Ayrıca AdBlue ve antifriz ürün ailesi de ürün gamımızda yer alıyor. Valvoline markamızın binek araçlar ürün grubunda üst segment ürün ailesi Synpower, uzun ömürlü motor yağı ailesi Maxlife ve çözüm alternatifi All Climate ürünleri öne çıkıyor. Ticari segmentte ise premium motor yağı Profleet, performans odaklı motor yağı All Climate ürün aileleri var. Oldukça geniş OEM onay listelerine sahip bu grubun ürün ailesi, pazarın her ihtiyacını karşılayacak genişlikte ve iddiada.

Fuarda öne çıkan ürünleriniz neler oldu?

M Oil olarak fuarda dört yeni ürünümüzü tanıtmanın mutluluğunu yaşadık. Bunlardan biri Grado Hybrid 0W-20, yeni nesil hibrit binek araçlar için özel olarak geliştirilmiş tam sentetik bir motor yağı. BOA Ultra Max CK-4 15W-40 ürünümüzü ise dizel partikül filtreli (DPF), ultra yüksek performanslı Euro V ve VI yeni nesil motorlar için üretiyoruz. Grado TOP UP tamamlama yağımız ise 0W-30 viskoziteli olmasının yanı sıra farklı viskozite derecesine sahip her çeşit binek motorlar için tamamlama yağı olarak kullanılabiliyor.

Tamamlama yağı, hangi spesifikasyona sahip olursa olsun, otomobildeki eksilen motor yağının yerine maksimum bir litre Grado TOP UP eklenerek yakın zamandaki yağ değişimine kadar motorun korunabilmesine yardımcı oluyor. M Oil Sentetik Dişli Yağı 220 ise özel olarak geliştirilmiş sentetik dişli yağımız. Ağır çalışma koşullarında ekipmanların ömrünü uzattığı gibi yüksek sıcaklık ve oksidasyon koşullarında temiz dişli performansı ve uzun süreli aşınma koruması sağlıyor.

Fuar için özel bir hedefiniz var mıydı?

Geçtiğimiz yıl ülkemiz ve bölgemizde hızla artan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak dünyanın ilk motor yağ markası olan Valvoline ile önemli bir anlaşmaya imza attık. Bu iş birliği ile amacımız, Valvoline markasını ülkemizde lisanslı olarak üretmek ve premium ürünlerini ülkemize ve bölgemize sunmaktı. Valvoline’in yenilikçi ve kaliteli portföyünden ilk aşamada yaklaşık 75’in üzerinde ürünü 110 farklı ambalaj ile hizmete sunduk. İlerleyen zamanlarda kademeli olarak sektörün ihtiyacı olan ilave ürün gamını eklemeye devam edeceğiz. Ayrıca mevcut üretim tesisimizde bu yıl üretime başlayacağız ama daha da önemlisi, Valvoline madeni yağlarının Türkiye’deki lisanslı üretimine, yatırım süreci devam eden yeni üretim tesisimizde başlayacağız. Automechanika İstanbul 2024’te, GüzelEnerji’nin madeni yağ markalarını ve yeniliklerini ziyaretçilerle buluştururken aynı zamanda M Oil markamızın üretici kimliğini ve ihracat kasını da göstermiş olduk.

Madeni yağlar pazarındaki durumunuzla ilgili bilgi verebilir misiniz?

M Oil Madeni Yağlar, son üç yılda %170’e varan yüksek bir büyüme performansı sergiledi. Bu başarı tüketicinin uzun dönemde markamız ve ürünlerimize duyduğu güveninin bir göstergesi. Diğer taraftan PETDER verilerine göre 2023 yılında ülkemizde madeni yağ pazarı %17,7 oranında büyürken biz markalarımızla %29,5 oranında büyüme gösterdik. Bu başarılı rakamlar ve güçlü büyüme oranları ile sahadan aldığımız geri bildirimler, müşterilerimizin ürünlerimizi güvenerek tercih ettiğini gösteriyor. Ciddi bir başarı grafiği yakalayan büyüme hacmimizi 2024 yılında benzer oranlarda yukarı taşımayı hedefliyoruz.

Benzer Haberler

Etkileyici şehir manzarasında zorlu bir yarış deneyimi: Bakü Şehir Pisti

Lubricant World

Adil Pelister: Sektörümüz ölçek büyütecek

Lubricant World

Vario Grease, Kaldığı Yerden Üretime Devam Ediyor

Lubricant World