19.3 C
İstanbul
21/09/2024
Türkiye'den

“Yeşil Kampüs” projesine Evonik’ten destek

Sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusuna verilen önemin giderek arttığı günümüzde, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni hayata geçirdiği “Yeşil Kampüs” projesi bu alanda önemli bir örnek teşkil ediyor. 1773’te kurulan, dünyanın en eski üç teknik üniversitesinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, kampüsünün yüzölçümü bakımından son derece büyük olması sebebiyle, kayıtlı 38 bine yakın öğrencinin her gün kampüs içinde ulaşımını kolaylaştırmak ve motorlu araç kullanımını azaltmak için bu projeyi geliştirdi. Proje kapsamında altı kilometrelik bir bisiklet yolu oluşturuldu, Evonik bu yolun bir kilometresinin sponsorluğunu üstlendi.

Evonik’in sponsorluğunu üstlendiği bölümün işaretlenmesi için DEGAROUTE® bazlı iki bileşenli sistem uygulandı. Önce kaymaz agregalı taban tabaka, ardından üst tabaka tatbik edildi. Türkiye’de ilk defa kullanılan bu özel sprey
uygulaması ile bisiklet yolunun güvenliğini arttıran kaymaz bir yüzey geliştirildi. Yaklaşık 2.600 metrekare yol için toplam dört ton malzeme kullanıldı ve işlem üç gün içerisinde tamamlandı.

Hızla işlenebilen iki bileşenli sistem, DEGAROUTE® reaktif reçinesi bazlıdır ve düz, strüktür ve profil yol işaretleme gibi çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Malzemenin beton ve asfalta çok iyi yapışması sayesinde, ince uygulamalar bile çok uzun ömürlüdür.

Engelsiz yollar ve kaldırımlar, su geçirimli beton yüzeyler ve çevre dostu binalar ile yeni bisiklet yolunun da dahil olduğu “Yeşil Kampüs” projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin geniş alanının bisiklet sürücüleri ve yayalar için cazibeli hale getirilmesini ve öğrencilerin çevre bilincinin arttırılmasını amaçlıyor.

Benzer Haberler

Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük ikinci şirketi

Lubricant World

Shell & Turcas, Otopratik ile stratejik iş birliğine imza attı

Lubricant World

Petrol Ofisi Maxima, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın İsim Sponsoru Oldu

Lubricant World