17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

ExxonMobil Grup II baz yağ arzını artıracak

ExxonMobil, EHC™ Grup II baz yağ üretimini arttırmak, yüksek kaliteli baz yağların küresel arzını güçlendirmek ve entegre tesisin rekabet gücünü yükseltmek için Singapur rafinerisinde gerçekleştirdiği genişleme çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Genişleme, müşterilerin daha zorlu spesifikasyonlara uyan, emisyonları düşürmeye, yakıt ekonomisini ve düşük sıcaklık performansını iyileştirmeye yardımcı olan yağlayıcılar üretmesini sağlayacak. Müşteriler, maliyetlerde optimizasyon ve reformülasyonu harmanlayarak kısa ve uzun vadeli tasarruflar elde edecek.

ExxonMobil Yakıtlar ve Yağlayıcılar Başkanı Bryan Milton, “Bu genişlemenin güvenli bir şekilde ve zamanında tamamlanarak başarılı bir biçimde işletmeye açılması ExxonMobil’in Grup II baz yağ üretiminde rekabet gücünü daha da arttıracak. Ayrıca ExxonMobil’in önemli bir yakıt ve petrokimya ürünleri üreticisi olarak konumunu güçlendirecek ve şirketin en büyük küresel entegre rafinaj ve petrokimya kompleksini işlettiğimiz Singapur’a inancımızı pekiştirecek” diyor.

Müşterilere arzın 2019 yılının üçüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor ve ExxonMobil’in Rotterdam tesisindeki son genişleme çalışmaları ve Teksas Baytown’daki mevcut üretim ile birlikte, küresel yüksek kaliteli baz yağların küresel arzını güçlendireceği öngörülüyor.

ExxonMobil’in EHC™ ürün serisi, önde gelen tüm otomotiv motor yağı sınıflarında performansı en üst düzeye çıkarmak ve pek çok endüstride kullanılan bitmiş yağlama maddelerinin verimliliğini artırmak için tasarlandı.

Genişleme çalışmaları 2017 yılında başladı ve 1 milyon işgücü saati ile güvenli bir şekilde ve zamanında tamamlandı. Çalışmaların en yoğun olduğu dönemde 300’den fazla işçi istihdam edildi.

ExxonMobil, bu yılın başlarında, şirketin sahanın kazanç potansiyelini önemli ölçüde artırmaya yönelik planının bir parçası olarak Singapur entegre üretim kompleksinin genişletilmesi için milyarlarca dolarlık nihai yatırım kararı aldığını duyurdu.

 width=

Benzer Haberler

Shell, PANOLIN’i Orta Doğu Pazarına Sunuyor

Lubricant World

Evonik Yağ Katkıları, Güney Afrika için yeni distribütör atadı

Lubricant World

Dünyanın 1 numaralı madeni yağ tedarikçisi yine Shell oldu

Lubricant World