17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

INEOS, Suudi Arabistan’a 2 milyar dolar yatırım yapacak

INEOS, Suudi Arabistan Krallığı’ndaki Jubail 2 kompleksinin bir parçası olarak üç yeni tesis inşa etmek üzere Saudi Aramco ve Fransız Total ile bir Mutabakat Zaptı imzaladığını duyurdu.

425.000 tonluk yeni akrilonitril fabrikası, son teknolojiyle donatılacak. 2025 yılında faaliyete geçtiğinde Orta Doğu’da bu türdeki ilk tesis olacak.

INEOS ayrıca 400.000 tonluk bir LinearAlfaOlefin (LAO) tesisi ve dünya çapında bir PoliAlfaOlefin (PAO) tesisi inşa edecek. Bu birimler, 2025 yılında üretime başladıkları zaman dünyada enerjiyi en verimli kullanan tesisler olacak.

Tesisin Suudi Arabistan’da kurulması da INEOS’un rekabetçi hammaddelere ve enerjiye erişmesini, doğrudan Orta Doğu’da ve Asya’daki pazarlarda müşterilere daha iyi hizmet verebilmesini sağlayacak.

INEOS Yönetim Kurulu Başkanı Jim Ratcliffe, “Bu, Orta Doğu’daki ilk yatırımımız olduğu için INEOS adına önemli bir kilometre taşı. Suudi Arabistan’da Saudi Aramco ve Total ile bu önemli anlaşmaya imza atmak için en iyi zaman. Krallık’ta daha yüksek değer yaratacak ve daha fazla iş imkanı sağlayacak olan bu gelişmiş downstream teknolojisini sektöre kazandırıyoruz,” dedi.

Antwerp’te yeni tesise yapılan 3 milyar avroluk yatırımın, Birleşik Krallık’ta 1 milyar poundluk yatırımın, Çin’deki şirket satın almalarının ve ABD Körfez Kıyısı, Alabama ve Chocolate Bayou tesislerinde kapasite artışlarının açıklanmasını takip eden bu proje, INEOS’un büyüme stratejisinin devamıdır.

INEOS Nitriles İcra Kurulu Başkanı Paul Overment, “Akrilonitril için küresel talep, ABS, kompozitler ve karbon fiber gibi daha hafif, daha güçlü, enerji tasarruflu malzemelere olan talebi karşılamak için GSYH’nin ötesinde artmaya devam ediyor. Orta Doğu’daki bu ilk yatırım, pazar lideri olarak konumumuzu pekiştiriyor ve dünyanın her yerindeki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzü açık bir şekilde ortaya koyuyor,” diye belirtti.

INEOS Oligomers İcra Kurulu Başkanı Joe Walton ise yatırımı şu sözlerle değerlendirdi: “INEOS Oligomers dünyanın önde gelen LAO ve PAO tedarikçilerinden biridir. Bu yeni tesislerin büyüklüğü ve konumu, küresel olarak LAO ve PAO müşterilerinin artan gereksinimlerini karşılayabilme yönündeki kararlılığımızı pekiştiriyor.”

Benzer Haberler

AMINOL dizel lokomotifler için 4 LL yağ üretecek

Lubricant World

UEIL Kongresi bu yıl ‘İnovasyon ve Sürdürülebilirlik’ temasıyla gerçekleşiyor

Lubricant World

Motul ve Peugeot, motosiklet yağları için global iş birliği anlaşması imzaladı

Lubricant World