17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Tesis İnceleme

En gelişmiş üretim tesislerinden biri: NYCO Tournai Üretim Tesisi

60 yılı aşkın bir süredir bu sektörde faaliyet gösteren NYCO yüksek kaliteli esterler, yağlayıcılar, gresler ve özel ürünlerin mühendisliği ve üretiminde güçlü bir bilgi birikimine sahip. Şirket 1997 yılından bu yana ürünlerinin önemli bir kısmını Tournai Üretim Tesisi’nde üretiyor.

Tamamen NYCO’ya ait olan son teknolojiyle donatılmış üretim tesisi, 1997’de şirketin yağlayıcılar alanında uzman olarak küresel konumunu güçlendirmek amacıyla inşa edildi. Tesisin yönetim şeması, mühendislik, bakım, satın alma, tedarik zinciri, muhasebe, güvenlik ve kalite kontrol gibi eksiksiz bir operasyonel hizmet yelpazesinden oluşuyor. Tesis, Belçika’nın Tournai kentinde, Avrupa’nın endüstriyel ve ticari güzergahlarının kesişme noktasında yer alıyor. Bu ideal konumun yanı sıra, yerel depolama, esnek bir depolama tankı sahası ve iyi konumlandırılmış dağıtım tesisleri; hammaddelerin verimli bir şekilde tedarik edilmesi, daha iyi hizmet sunumu ve müşterilere yakınlık gibi olanaklar sağlıyor. NYCO, dünya çapında 100’den fazla ülkeye ürünlerini ulaştırıyor.

Tesis 4 sentetik ester üretim hattı, 2 yağlayıcı harmanlama ünitesi, 2 gres üretim birimi ve sentetik esterler ve katkı maddeleri için 1 pilot birimden oluşuyor.

Üretim hattında küçük, orta ve büyük hacimlerde (1 litrelik kutulardan dökme konteynerlere kadar) yüksek saflıkta esterler ve rafine yağlayıcılar üretilebiliyor. NYCO, tesisi sürekli olarak güvenli bir şekilde işletmek ve müşterilerine tedarikin sürekliliğini sağlamak için çalışıyor.

NYCO Tournai Üretim Tesisi ISO 9001 sürüm 2015 ve ISO 14001 sürüm 2015 sertifikalarına sahiptir.

  • Çevre: 2007 yılında alınan ISO 14001 sertifikası; Kasım 2017’de ISO 14001 – 2015’e geçiş;
  • Proses güvenliği: Riskleri en aza indirmek amacıyla tüm prosesler için yapılan HAZOP çalışmaları;
  • Güvenlik: Çalışanların en iyi şekilde korunması için sürekli yapılan risk analizleri;
  • Kriz yönetimi: Önemli sorunlarla karşılaşıldığında uygulanacak prosedür;
  • Yedek planı: İki adet ayrı, birbirinden tamamen bağımsız birim.

Benzer Haberler

Alpet Madeni Yağlar Harmanlama ve Dolum Tesisi

Lubricant World

Azerbaycan’dan dünyaya açılan bir üretici: Aminol

Lubricant World

Shell ’in bölgesel madeni yağ üretim üssü: Derince

Lubricant World