19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

NYNAS’tan Avrupa pazarına doğa dostu trafo yağı

Dünyanın önde gelen naftenik yağ üreticilerinden Nynas AB, en güçlü ve etkili yeniden rafine etme teknolojisine dayanan döngüsel trafo yağı NYTRO® RR 900X’i piyasaya sürdü.

Nynas’ın Pazarlama Direktörü Gaia Franzolin “NYTRO® RR 900X, kullanım ömrü dolmuş trafo yağlarını yeniden kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya ve hammadde verimliliğine katkıda bulunuyor. Nynas’ın yeniden rafine etme süreci; sıvının orijinal üretim etkisinden en iyi şekilde yararlanırken, atık sıvılardaki değerli molekülleri geri kazanıyor” dedi.

Nynas Elektrik Endüstrisi Pazar Müdürü Rene Abrahams ise “NYTRO® RR 900X, geleneksel naftenik dielektrik sıvıların iyi bilinen dielektrik davranışını koruyor. Nynas’ın modern optimize edilmiş hidro-işleme teknolojisi, saf yağlara eşit en üst düzey spesifikasyonları sunmamızı sağladı. Müşterilerimiz NYTRO® RR 900X’in kalite ve özelliklerinin, dünya çapında bir referans olan NYTRO yüksek performanslı ürün serimizden üstün olmasa da ona eşit olduğuna güvenebilir” diye konuştu.

NYTRO® RR 900X mükemmel performansı sayesinde yüksek gerilim ve yüksek güç trafoları dahil çok çeşitli elektrik sistemlerinde kullanılabiliyor. Ürün, yeniden rafine edilmiş sıvıların besleme stoğunun %100 güç ekipmanından tedarik edilmesini gerektiren IEC 60296 standardına da uygun.

NYTRO® RR 900X, %100 geri dönüşüm oranıyla da kullanım ömrü boyunca yeni bir trafo yağına kıyasla sera gazı emisyonunu en az %70 azaltıyor. Bir birim saf trafo yağının NYTRO® RR 900X ile değiştirilmesi, sınırlı bir kaynak olan ham petrolün tüketiminde tasarruf sağlıyor. Ürünün çevreci niteliğine dikkat çeken Nynas Sürdürülebilirlik Müdürü Marika Rangstedt, “Trafo yağı üretiminin karbon ayak izini azaltmasından gurur duyuyoruz” dedi.

NYTRO® RR 900X, ulaşımdan kaynaklanan emisyonların etkisini azaltmak için yalnızca Avrupa’da satışa sunulacak. NYTRO® RR 900X’in piyasaya sürülmesiyle Nynas, kamu hizmetlerine ve OEM’lerin döngüsel ekonomiye katılma ve sera gazı azaltma hedeflerine katkıda bulunacağına inanıyor.

Benzer Haberler

Mobil altın madeninde 1,1 milyon dolarlık tasarruf sağladı

Lubricant World

Petronas Pist Laboratuvarı yarış dünyasına katkı sağlıyor

Lubricant World

MOTUL yeni yağlarıyla yakıt israfını önleyecek

Lubricant World