19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

Wael Sawan, Shell’in yeni CEO’su oldu

Shell, Ben van Beurden’in (sağda) 2022’nin sonunda CEO’luk görevinden ayrılacağını ve yerine Wael Sawan’ın (solda) geçeceğini açıkladı. Wael’in atanması, Shell Yönetim Kurulu’na da katılacağı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ben van Beurden, 30 Haziran 2023 tarihine kadar Kurul danışmanı olarak çalışmaya devam edecek ve ardından gruptan ayrılacak.

Shell Yönetim Kurulu Başkanı Andrew Mackenzie, Ben van Beurden’i, Shell’in 2050 yılına kadar net sıfır emisyonlu enerji  geçişinde öncü olan ve toplumu etkileyen önemli konularda endüstrinin önde gelen sesi haline gelen istisnai bir CEO olarak nitelendirdi. Mackenzie, Ben van Beurden için “Sağlam bir bilançoya, çok güçlü nakit yaratma kabiliyetine ve büyüme için cazip bir dizi seçeneğe sahip, finansal açıdan güçlü ve karlı bir şirket bırakıyor.”dedi.

Ben van Beurden, Shell’e yaklaşık kırk yıldır hizmet etmenin ve son dokuz yıldır şirkete liderlik etmenin kendisi için bir ayrıcalık ve onur olduğunu belirtti. Ben van Beurden, Wael’in kendisinden sonra Shell’e inanç ve özveriyle hizmet etmeye devam edeceğinden emin olduğunu ifade ederek, halefine güvenini vurguladı.

Halihazırda Entegre Gaz, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Çözümleri Direktörlüğü görevini üstlenen Wael Sawan atamayla şu değerlendirmede bulundu:

“Ben ile birlikte çalışmak bir ayrıcalıktı. Bu harika şirketin liderliğini ondan devralmaktan onur duyuyorum. Her biri birbirinden değerli insan kaynağımızın öncü ruhu ve tutkusuyla zorlukların üstesinden gelmek ve enerji dönüşümünün sunduğu fırsatları yakalamak için çalışmayı dört gözle bekliyorum. Dünyanın ihtiyaç duyduğu güvenilir, uygun fiyatlı ve daha temiz enerjiyi sunmak için müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışacak, disiplinli ve değer odaklı olacağız.”

Shell Yönetim Kurulu Başkanı Andrew Mackenzie, Sawan’ın Shell’i bir sonraki geçiş ve büyüme aşamasında güvenli ve kârlı bir şekilde yönetmek için gereken tüm niteliklere sahip olduğunu belirterek, şirket stratejilerini hayata geçirmek için Sawan ile çalışmayı dört gözle beklediklerini söyledi.

Mackenzie, yeni CEO Sawan için “Ticari, operasyonel ve dönüşümsel başarı sicili, yalnızca Shell ve enerji sektörü konusundaki geniş, derin deneyimini ve anlayışını değil, aynı zamanda stratejik netliğini de yansıtıyor. Bu niteliklerini insanlara duyduğu tutkuyla birleştirerek çalışma arkadaşlarının performansını da en üst seviyeye çıkarıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Benzer Haberler

Petronas gelişmiş elektrikli araç sıvıları ürün gamını piyasaya sürdü

Lubricant World

Aramco, Valvoline Global Products’ı 2,65 milyar dolara satın aldı

Lubricant World

Pazarın en büyüğü el değiştirdi: Petrol Ofisi 1,4 milyar Euro’ya Vitol’ün oldu

Lubricant World