19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

BP ve Bridas entegre enerji şirketi kuruyor

BP entegre bir enerji şirketi kurmak üzere Bridas ile anlaştığını açıkladı. Bu yeni anlaşma, petrol ve gaz üreticisi Pan American Energy (PAE) ile rafineri ve pazarlama şirketi Axion’daki hisselerinin nakit ödeme yapılmaksızın birleştirilmesini kapsıyor. Kurulacak olan yeni şirketin adı Pan American Energy Group (PAEG) olacak ve bu şirket Arjantin’de faaliyet gösteren özel mülkiyetli en büyük entegre enerji şirketi olacak.

PAEG, Arjantinli Bridas Energy Holdings ile Çinli CNOOC Limited şirketinin 50:50 ortak teşebbüsü olan Bridas Corporation ile BP’nin eşit mülkiyetinde olacak. Şu anda PAE’nin yüzde 60 hissesi BP’ye, yüzde 40’ı Bridas’a ait, Axion ise tamamen Bridas’a ait durumda. Anlaşmanın 2018 yılının başında tamamlanması öngörülüyor.

BP Grup CEO’su Bob Dudley, “BP ve Bridas’ın uzmanlığıyla ve kapasitesiyle desteklenecek olan bu yeni oluşum, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Meksika’daki büyüme ve gelişme fırsatlarını değerlendirecek” dedi.

PAE, Arjantin’in ikinci büyük petrol ve gaz üreticisi. 2016 yılında günlük üretimi 262.000 varil petrol eş değeri (boe) civarında gerçekleşirken, Arjantin’in toplam petrol ve gaz üretiminin de yaklaşık yüzde 18’ini karşılıyor.

Benzer Haberler

NYNAS’tan Avrupa pazarına doğa dostu trafo yağı

Lubricant World

Motul ve Peugeot, motosiklet yağları için global iş birliği anlaşması imzaladı

Lubricant World

Wael Sawan, Shell’in yeni CEO’su oldu

Lubricant World