17.7 C
İstanbul
21/09/2024
Tesis İnceleme

Alpet Madeni Yağlar Harmanlama ve Dolum Tesisi

Türkiye’nin yerli sermayeyle kurulmuş laboratuvarlarından biri olarak hizmet veren Teknoloji Merkezi Laboratuvarı ile sektöre değer katan Alpet, madeni yağ ve gres üretiminde iddiasını koruyor. Tesis Müdürü Ayşen Yıldırım Türkiye’nin en modern üretim tesisleri arasında yer alan Alpet Madeni Yağlar Harmanlama ve Dolum Tesisi hakkında önemli bilgiler verdi, İhracat Müdürü Dinçer Ateş ise ithalatihracat hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

Alpet Madeni Yağlar Harmanlama ve Dolum Tesisi

Madeni yağlar konusunda önemli bir aktör olan Alpet, sektöre pek çok alanda hizmet ediyor. Firmanın faaliyetlerini sizden dinleyelim.

Alpet Madeni Yağları madeni yağ sektörüne Türkye’nin en modern üretim tesislerinden biri olarak 2005 yılında adım attı. Sektörde değer yaratmayı ilke edinen firmamız, TS EN ISO/IEC 17025 kapsamında TÜRKAK tarafından akredite olan Teknoloji Merkezi Laboratuvarı ile madeni yağ, gres ve akaryakıtta Türkiye’deki yerli sermayeli laboratuvarlardan biri olarak hizmet veriyor. 
Dünyada kabul gören markalar yaratmak bilinciyle çıktığımız bu yolda, otomotiv, endüstriyel ve deniz olmak üzere üç ana faaliyet alanında Alpet Madeni Yağları, Alpet Endüstriyel ve Alpet Marine markalarıyla ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz.
Otomotiv uygulamalarına özel olarak hazırlanan
markamız Alpet Madeni Yağları; motor yağları, dişli ve transmisyon yağları, tarım yağları, otomotiv gresleri, antifrizler, hidrolik frensıvıları ve Adblue ürünleriyle hem ülkemizde hem de dünyada
tercih edilen markalardan biri.
Alpet Endüstriyel markası ile sanayide kullanılan yağlara odaklanıyoruz. Ürettiğimiz başlıca ürün grupları arasında soğutma sıvıları, saf kesme yağları, koruyucu yağlar, kızak yağları, dişli yağları, hidrolik yağlar, ateşe dayanıklı hidrolik sıvılar, kalıp ayırıcı yağlar, endüstriyel gresler, tekstil yağları gibi çok farklı sektörlerde kullanılan endüstriyel yağlar yer alıyor. Beyaz eşya üretimi, otomotiv üretimi, demir çelik sektörü, makine parçaları üretimi gibi birçok farklı alanda kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Alpet Endüstriyel markamızın kapsamını geliştirmeye devam ediyoruz. 

Alpet Marine, Türkiye’nin her limanında yağ ikmali yapabilme kabiliyeti ve deniz uygulamaları için hazırlanmış ürün portföyü ile deniz yağları arasında en çok tercih edilen markalardan biri. Türkiye karasularından geçiş yapan gemilerin varış noktalarına bir an önce ulaşması büyük önem taşıyor. Yağ ikmallerinin minimum sürede gerçekleştirilmesi, kullanılmış yağ analizi hizmeti ve dünya standartlarında ürün kalitesiyle denizcilik sektörüne hizmet veriyoruz.

Sizi başarıya ulaştıran kurumsal değerleri paylaşır mısınız?
Bize göre ürün satışını etkileyen temel faktörler; marka, istikrar, kalite ve ekiptir. Ancak başarı için bu faktörleri en iyi fiyat ve hizmet kalitesi ile desteklemek de bir zorunluluktur. Tüm birimlerimiz ortak hizmet felsefesi ile hareket ederek doğru süreçler, çözümler ve işbirlikleri oluşturulması için ortak bilinç ile çalışır. Markalarımızı tercih eden kullanıcıların ürünlerden maksimum fayda sağlamaları için teknik destek hizmetleri ile katkı sağlıyoruz. Teknik servis mühendislerimiz yağlayıcıların doğru uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunarak ve müşterilerimize özel teknik eğitim programları oluşturarak, yağlayıcıların ömrünün uzatılması ve madeni yağ maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı oluyor. Gerekli durumlarda müşterilerimizin proseslerine özel ürün tasarımları yapılarak endüstriyel uygulamalarda en doğru ürün kullanmaları sağlanıyor. Kullanılmış yağ analizleri servisi ile müşterilerimizin ekipmanlarında oluşabilecek sorunlar önceden tespit edilebiliyor. Bununla birlikte müşterilerle kurulan iletişim büyük önem taşıyor. Bölgesel bazlı oluşturulan satış ekiplerimiz özellikle ilgili coğrafyayı ve bölgenin insanlarını çok iyi tanıyan, konusunda uzman, iletişim kabiliyeti yüksek ve yetkin kişilerden oluşuyor.

 width=

Sektörün gerisinde kalmamak, hatta daima bir adım önde olmak için ne tür stratejiler izliyorsunuz?
Ürün çeşitleri, kullanıcıların ihtiyaçları ve sektördeki gelişmeler paralelinde sürekli güncelleniyor. Üstün analiz cihazları ve uzman kadrosuyla donatılmış madeni yağ, gres ve akaryakıt laboratuvarları, dünyada meydana gelen tüm gelişmeleri aynı hızla bünyesine katıyor. Konusunda kanıtlanmış uzmanlığı ile sektöre yön veren uzman ekibimiz, dünyadaki gelişmeleri uluslararası organizasyonlara, eğitimlere ve kongrelere katılarak, akademisyenlerle bir araya gelerek çok yakından takip ediyor.

Üretim tesisi, en son teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındıracak şekilde tasarlandı. Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için üretim hattında yenilikler yapılıyor. 2014 yılında yapılan yatırımla, kendi bünyemizde gres üretimi gerçekleştiriyoruz. 2017 yılı sonunda ise, yıl içinde yapılan yatırımlarla özellikle Alpet Endüstriyel markamızdaki ürün çeşitliliği artırılacak. Teknoloji Merkezi Laboratuvarı’mıza da yeni ürün çeşitleri için gerekli cihazlar ilave edilecek.

Etkin bir satın alma organizasyonu ile dünyadaki hammadde ve katkılarda meydana gelen değişiklikler ekibimiz tarafından izleniyor. Hammaddelerde yaşanan gelişmelere uygun şekilde, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında en iyi hammaddeler ile doğru formülasyonların oluşturulması sağlanıyor.

 width=

Alpet Madeni Yağlar Harmanlama ve Dolum Tesisi hakkında bilgi verir misiniz?

2005 yılında projesi tamamlanıp 2006 yılında faaliyete geçen tesis tamamen yerli sermaye ile çalışıyor ve hala güncelliğini koruyan bir otomasyon sistemine sahip. Alpet istasyon ağı müşteri grupları ile başlayıp şimdilerde yurtiçi ve yurtdışı distribütörlüklerine sahip, birçok ürün grubunu aynı çatı altında aynı kalite standartlarında üretip ticaretini yapabilen bir tesis haline dönüşmüş durumda. Bunun yanında yerli ve yabancı şirketlerin de fason üretimlerini gerçekleştiriyor. 2017 yılında tüm bu süreçlerin efektif yönetimi için yeni depolama sistematiğine geçildi, yeni ürün grupları için makine ve tank yatırımları yapıldı ve bu sayede üretim ve depolama kapasitesinde artış hedeflendi. 

Tesis, aynı çatı altında otomotiv, endüstriyel yağlar, gres ve antifriz başlıkları kapsamında birçok çeşitte üretim ve dolum yapabiliyor. Kapsamlı akredite laboratuvar sayesinde dışarı bağımlı olmadan TSE ve uluslararası standartlar tesis laboratuvarında kontrol edilebiliyor.  2014 yılı sonunda faaliyete geçen gres tesisindeki bir çok ekipman, grese kıvam ve pürüzsüzlüğünü sağlamak için özel tasarlandı. 2014 yılı öncesi yurtdışından alınan birçok sınıftaki gres artık Alpet Gres ünitesinde üretilebiliyor. Ürün gamımıza her geçen gün özel bir ürün eklemek için tüm ekip özenle ve dikkatle çalışıyor.
Alpet olarak geleceğe yönelik neler planlıyorsunuz? Hedefiniz nedir?

Hedefimiz mevcut müşteri portföyümüzün ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayıp, Alpet Madeni Yağları adının özel işlerde anılmasını sağlamak için tüm titizliğimizi işimizle göstermektir. Herhangi bir madeni yağ firması olmak yerine, hizmet felsefemiz temelinde yapmaya çalıştığımız ilkler ile sektörde konumumuzu koruyoruz. Doğal çevreyi hızla tükettiğimiz bu dönemde uzun ömürlü ve sentetik gruplara eğilimimiz her zaman olacaktır. Ürün geliştirmelerimizi bu yönde yoğunlaştıracak yatırımlar üzerinde çalışıyor olacağız. Son olarak, genel bir sektör değerlendirmesi yapacak olursanız Türkiye’deki güncel durum ve ithalat-ihracat hakkında neler söyleyebilirsiniz? Küresel rekabetin giderek yaygınlaştığı ve zorlaştığı bu dönem, diğer sektörlerde olduğu gibi madeni yağ ihracat satışlarını da olumsuz etkiledi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, tüm yurt ve dünya genelinde sektörü yakinen takip etmek, Ar-Ge çalışmalarına önem vermek ve bu çalışmalarımızın sonucunda pazardan yeni paylar almak gayreti içindeyiz. Ülkemizin coğrafi konumunun avantajı ve devletin ihracata verdiği destek ile Alpet Madeni Yağları olarak, her yıl yeni pazarlara girerek satışlarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Bu tabloda olumsuz olarak nitelendirilebilecek konu ise ham madde ihtiyacının ithal edilerek gideriliyor olması. Ülkemizdeki ham madde ithalatı, ihracat rakamları ile birlikte artış gösteriyor. Alpet Madeni Yağları olarak her yıl yeni pazarlara girerek satışlarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyada mevcut motor yağı pazarlarının kalite odaklı olmaktan çok fiyat odaklı olması sebebi ile yeni pazarlara girmek için özellikle endüstriyel alanda yenilikçi ürünler geliştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Alpet Madeni Yağları olarak yurtdışı müşterilerimizin istek ve beklentilerini ön planda tutarak yeni ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz. 2018 yılında Avrupa ve Afrika’da büyüme hedefliyoruz. Bu kapsamda ek hizmetler sunarak, müşteri memnuniyeti ve sadakatini arttırıcı faaliyetlerde bulunacağız.

 

Benzer Haberler

Alpet madeni yağ, antifriz ve gresi el değmeden üretiyor

Lubricant World

İleri Dönüşüm, İyiye Dönüşüm: TAYRAŞ Baz Yağ Rafinerisi

Lubricant World

Demirören ailesine katılan M Oil daha da güçlendi

Lubricant World