21.4 C
İstanbul
20/09/2024
Dünyadan

Asya Madeni Yağ Üreticileri Birliği faaliyete başladı

Asya Madeni Yağ Üreticileri Birliği (ALMU), Macao, Güney Çin’deki Four Seasons Otel’de gerçekleştirilen genel üyeler açılış toplantısı ile resmen faaliyete başladı.

Asya’daki üreticileri temsil edecek tek bir sese duyulan gereksinim doğrultusunda kurulması kararlaştırılan Asya Madeni Yağ Üreticileri Birliği, Asya kıtasındaki madeni yağ üreticilerinin ortak çıkarlarını korumak, geliştirmek ve bölgedeki işbirliğini desteklemek amacıyla hayata geçirildi.

Asya-Pasifik, küresel madeni yağ pazarında giderek daha önemli bir rol oynuyor. Kline Group bünyesinde 19 yılını doldurmuş olan endüstri danışmanı Geeta Agashe’ye göre, dünya genelinde bitmiş madeni yağların yüzde 46’sı ve baz yağların yüzde 43’ü Asya-Pasifik bölgesinde üretiliyor. Agashe, Asya’nın artık “küresel madeni yağ endüstrisinin merkez üssü” olarak anıldığını dile getiriyor.

Bu organizasyonun kuruluşundan sonraki ilk yıllarda, bir yönlendirme komitesi oluşturulacak. İlk iki yıllık dönem için Konsey Üyeleri ataması tamamlandı ve ALMU Konseyi şu anda AP Oil International Ltd. İcra Kurulu Başkanı Dr. Ho Leng Woon tarafından yönetiliyor.

Singapur merkezli ALMU’nun temel hedefleri arasında, Asya’da regülasyona ilişkin sorunların giderilmesi, üretimin geliştirilmesi, üyelerin çıkarlarının korunması, piyasada hızın ve kalitenin sürdürülmesi ve dış tehditlerin üstesinden gelinmesi yer alıyor. Asya madeni yağ sektörünün en önemli sesi haline gelecek olan kuruluş, politika, araştırma ve uygulama arasındaki boşluğu kapatmayı ve ILMA, UEIL, ELGI gibi benzer kuruluşlarla işbirliği kurmayı amaçlıyor.

Benzer Haberler

Biosynthetic® Technologies yeni oleo katkı maddeleri serisini piyasaya sürüyor

Lubricant World

Bentley Mobil 1’in desteğiyle Pikes Peak’te rekor kırdı

Lubricant World

Lukoil, Shell’in Rusya’daki iştirakini satın aldı

Lubricant World