19.7 C
İstanbul
21/09/2024
Türkiye'den

LUKOIL, Türkiye’deki 10. yılına daha büyük hedeflerle giriyor

Bu yıl Türkiye’deki 10. yılını kutlayan LUKOIL Madeni Yağlar, kısa sürede büyük başarılar elde etmenin gururunu yaşıyor. LUKOIL Lubricants Middle East Genel Müdürü Vladimir Davidovich, 10 yılda çok yol kat ettiklerini ve gelecek dönemde kendilerine daha da büyük hedefler belirlediklerini dile getiriyor. 

 

LUKOIL ve LLK-International hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sürekli büyümeye dayanan 27 yıllık geçmişiyle Rusya’nın en büyük petrol şirketi olan LUKOIL, dünyadaki en büyük özel petrol şirketleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda en büyük baz yağ üreticilerinden biri olarak da öne çıkıyor. Dikey entegre petrol şirketlerinin en güzel örneklerinden biri olan LUKOIL, ürünlerinin Rusya genelinde satışını gerçekleştiriyor, 70 ülkeye ihracat yapıyor ve 21 ülkede 5 binden fazla istasyonu bulunuyor. Yenilenebilir enerji üretim projelerini hayata geçirme konusunda Rusya’nın ilk petrol şirketi olmanın da gururunu yaşıyor.

LUKOIL’in önemli bir parçası olan LLK-International madeni yağ şirketi 2005 yılında kuruldu ve şu anda yılda 1 milyon ton madeni yağ üretimi gerçekleştiriyor. LUKOIL, Rusya’daki en büyük madeni yağ üreticisi konumunda. LUKOIL madeni yağları 5 kıtada, 100’ü aşkın ülkede satılıyor. Şirket, yeni tesisler ve yeni pazarlarla sürekli büyüyor. LLK-International markası, akaryakıt istasyonu ve motor yağı kategorilerinde Rusya’da ilk sırada geliyor. LUKOIL Madeni Yağları Avusturya, Romanya, Finlandiya, Volgograd, Perm, Tyumen, Kazakistan ve Türkiye’deki fabrikalarda üretilerek tüketiciye ulaştırılıyor. Grup şirketi LLK-Marine ise ürünlerini dünya genelinde 5 binden fazla gemiye 900 limana ulaştırıyor.

2008 yılında İstanbul’da kurulan LLK-International grubunun bir parçası olan LUKOIL Lubricants Middle East, madeni yağ üretimi ve dağıtımı gerçekleştiriyor. Şirketin İzmir Aliağa’daki yüksek kapasiteli madeni yağ tesisinde üretilen ürünler, LUKOIL istasyonlarında ve Türkiye genelindeki geniş satış kanalları ağıyla tüketiciye sunuluyor. Bu ürünler pek çok ülkeye de ihraç ediliyor.

 

Türkiye’deki 10. yılınız kutlu olsun. LUKOIL Lubricants Middle East şirketinin Genel Müdürü olarak, geçtiğimiz 10 yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu yıl Türkiye’deki 10. yılımızı kutluyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. On yıllık zaman zarfında elde ettiğimiz başarılar bizim için büyük bir gurur kaynağı.

Bu kadar kısa bir süre içinde Türkiye pazarında güçlü bir yer edindik. Üst düzey profesyonellerden oluşan kuvvetli bir ekip kurduk. Bu sayede yürüttüğümüz çalışmalarla son derece iyi bir pazar payı kapmayı başardık. İzmir Aliağa’daki tesisimiz yeterli üretim kapasitesine sahip. LUKOIL grubundaki en verimli tesislerden biri. Aliağa’dan 10’u aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ve diğer bölge ülkelerinde elde ettiğimiz güçlü konuma baktığımızda, geçtiğimiz 10 yılın başarılarla dolu bir 10 yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Vladimir Davidovich

Peki bu başarının sırrı ne? Bu kadar hızlı büyümeyi nasıl başardınız?

Aslında başarının ardındaki güç; küresel onaylar, sistematik yaklaşım, yerel pazarlara uyum sağlayabilme kapasitesi ve ekiptir. Bu muhteşem ekip olmasaydı, asla bu kadar başarılı olamazdık. İnsana yatırım yapmaya ve satış ekibimizin sürekli gelişmesine büyük önem veriyoruz. Çok iyi bir dağıtım kanalı ve sağlam ortaklıklar kurduk. Direkt satış ve perakende satış kanallarımız da sürekli iyileştirmelerle son derece iyi bir noktaya ulaştı. Yalnızca yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler değil, aynı zamanda etkili çözümler ve ek faydalar sağlayarak müşterilerimize kalitesini kanıtlamış üstün hizmetlerimizi sunmaya ve daha da geliştirmeye devam edebilmeyi hedefliyorum. Ayrıca iş ortaklarımız için de iş ilişkilerimizde yakaladığımız ivmeyi sürdürebilmeyi diliyorum.

Sektörümüzde uzun vadeli sürdürülebilir büyüme görmeyi ve LUKOIL’in Türkiye pazarında önemli bir aktör olmasını istiyoruz. Türkiye sektöründe ürünlerimizle güvenilir bir tedarikçi olarak yer alıyoruz. LUKOIL Lubricants Middle East, maliyetleri düşürmek, verimliliği arttırmak, ürünler ve hizmetlerin kalitesini yükseltmek, son teknolojileri kullanmak için azami gayret göstermeye ve hedeflerine ulaşmak için gereken tüm adımları atmaya devam edecek. Hedefleri belirleyen, bu hedefleri karşılamak için kaydedilen ilerlemeyi düzenli olarak takip eden, iyileştirmeler üzerinde sürekli çalışan bir yönetim sisteminin verimliliği arttıracağını ve yaptığımız işin kalitesini yükselteceğini çok iyi biliyoruz. İşte başarının ve hızlı büyümenin esas sırrı budur.

Aynı zamanda ihracat pazarına da odaklanıyoruz; Türkiye sınırlarına yakın olan ülkelerde sürdürülebilir bir dağıtım kanalı oluşturduk. Ancak, mevcut siyasi ve ekonomik duruma rağmen Türkiye ve bölge için daha iyi bir gelecek diliyoruz.

 

Madeni yağ ticareti bakımından Türkiye’nin stratejik bir önemi var mı?

Madeni yağ ticareti bakımından Türkiye, bölgedeki en büyük pazarlardan biri. Türkiye; ürün portföyümüz açısından önemli olan Avrupa ile, ödeme ve ticaret şartları bakımından önem taşıyan Orta Doğu arasında bir köprü görevi görüyor. Avrupa veya Rusya’daki yetkililerin buradaki uzun dönemli ödemeleri ve koşulları anlaması zor olabiliyor. Ancak burada yaşadığınızda ve dili öğrenerek insanları anlamaya başladığınızda, bu pazarın dinamiklerini değerlendirmek ve yakalamak daha kolay oluyor. Şahsi deneyimlerime dayanarak, Türkiye’nin çok yüksek potansiyele sahip, gelişmekte olan bir pazar olduğunu söyleyebilirim. Burada çok çalışkan ve iş odaklı insanlar var, yüksek düzeyde bir orta iş sınıfı var. Türkiye sürekli büyüyor ve güçleniyor, bu nedenle LUKOIL’ in bu ülkedeki yatırımları devam edecek. Türkiye’de istasyon ağımız ve madeni yağ üretimimiz var.

LUKOIL Genesis

Gelecek hedefleriniz ve planlarınızdan bahseder misiniz?

Şu anda yeni “LUKOIL GENESIS” ürün grubunu pazara sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu ürün grubu Premium kategoride yer alıyor ve dünyanın önde gelen araç üreticilerinin onayına sahip. Yeni bir GENESIS portföyüne geçme kararımız, 2018 pazarlama planımızın şekillenmesinde önemli bir rol oynadı. Binek araç yağlarımızın satışını arttırmak için yeni ürün portföyünü pazara en doğru ve en etkili şekilde sunmaya büyük önem veriyoruz. Hepinizin bildiği gibi, pazarda teknolojik olarak geliştirilmiş yüksek kaliteli ürünlere yönelik büyük bir talep var. Bu ürün grubu, uluslararası motor yağı sınıflandırma otoritelerini ve orijinal ekipman üreticileri açısından düşünüldüğünde, pek çok bakımdan üstün özellikler taşıyor.

Buna ek olarak, GENESIS ürün grubumuzu daha da geliştirmek için, yeni gres tesisimiz INTESMO’da üretilen ürünlerle Türkiye’deki ürün gamımızı daha da genişletmeyi planlıyoruz. Volgograd’da kurulan bu tesis, en iyi uzmanların çalıştığı, son teknoloji ekipmanın kullanıldığı ve gelişmiş otomasyon sistemine sahip eşsiz bir endüstriyel kompleks konumunda. Doğu Avrupa’daki en büyük gres üretim tesisi olması açısından da önem taşıyor.

Saygın Rus ve diğer uzmanlara göre, en gelişmiş teknolojik ekipman, en yüksek düzeyde otomasyon ve kendi ham madde kaynağının olması sayesinde bu tesiste üretilen ürünler çok üstün özellikler taşıyor.

Üretim geliştirme süreci, Ar-Ge laboratuvarı, test laboratuvarı ve teknik departmanlardan oluşan mühendislik merkezinde gerçekleştiriliyor. INTESMO LLC, üstün verimlilik sağlamak için eksiksiz bir hizmet sunuyor. Genişletilebilir gres ürünleri üretiyor.  Gresler, müşterilerin teknik gereksinimlerine göre INTESMO LLC uzmanları tarafından seçiliyor. Ürünün verimliliğini düzenli olarak takip edebiliyor ve laboratuvar test hizmetleri sunabiliyoruz. Ürünler için teknik danışmanlık hizmetleri sunmanın yanı sıra, müşterilerimizin ekipmanlarının teknik denetimlerini de gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca, eko-sistemimizi geliştirecek ve kurumu daha verimli hale getirecek yeni bir dijitalleşme projemiz de var. Dijitalleşme, hizmetlerimizi iyileştirmek ve müşterilerimiz için fark yaratmak açısından mükemmel bir fırsat.

Aliağa’daki üretim tesisimize sürekli yatırımlar yapıyoruz. Örneğin, TS 17025 alma sürecindeyiz ve bu yıl, üretim kalitemizi arttıracak yeni bir dolum hattı kurmayı planlıyoruz. Bu yatırımların yanı sıra, süreçlerimize başka yatırımlar da yapacağız.

Bu yıl, son 3 yılda yaptığımız yatırımlardan daha fazlasını gerçekleştirdik ve önümüzdeki yıl için de büyük hedeflerimiz var.

Tüm bu gelişmeler ve yatırımlarla, pazardaki varlığımızı daha da arttırmaya ve sağlamlaştırmaya devam edeceğiz.

Benzer Haberler

PEMT’20 sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiriyor

Lubricant World

İKMİB’in yeni başkanı Adil Pelister oldu

Lubricant World

Yenilenen Captur üç donanım seviyesiyle Türkiye’de

Lubricant World