21.4 C
İstanbul
20/09/2024
Tesis İnceleme

Total, Rusya’da son teknolojiyle donatılmış madeni yağ tesisi açtı

Total, 50 milyon dolar yatırım yaparak Total Vostok’un Rusya’daki 10. yılında son teknoloji bir madeni yağ harmanlama ve üretim tesisi açtı. Total Vostok Yönetim Kurulu Başkanı Fabien Voisin ile bir röportaj gerçekleştirdik ve tesisin stratejik önemini ve sahip olduğu özellikleri dinledik.

 

Total kaç yıldır Rusya’da faaliyet gösteriyor?

Total ürünleri 1993 yılından beri Rusya pazarında bulunuyor, fakat biz 2018 yılını yıldönümü olarak kutluyoruz çünkü Total iştiraki olan ve Rus pazarına ürün tedarik eden Marketing & Services segmenti bundan tam 10 yıl önce kuruldu. Geçen 10 yılda yerel madeni yağ pazarının taşıdığı büyük potansiyeli yakından görmüş olduk ve faaliyetlerimizin yerelleştirilmesi sayesinde buradaki varlığımızı daha da arttırmayı planlıyoruz.

Fabien Voisin

Rusya’nın madeni yağlar sektörü bakımından Total için stratejik önemi nedir?

Total, dünyadaki en büyük 5. madeni yağ pazarı olan Rusya’yı yüksek öncelikli pazarlardan biri olarak görüyor ve yerel tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Aynı zamanda, otomotiv ve endüstriyel yağlar bakımından faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda ürünlerimizi daha da iyileştirmek ve geliştirmek için sürekli yeni fırsatlar arıyoruz.

Kaluga’daki yeni madeni yağ tesisinin toplam harmanlama kapasitesi ne olacak?

Kaluga bölgesinde yer alan Vorsino’daki yeni tesis, yılda 40.000 ton otomotiv ve endüstriyel yağ üretmek üzere tasarlandı. Ayrıca tesisin üretim kapasitesi kolaylıkla yılda 70.000 tona kadar yükseltilebilecek şekilde planlandı. Tesis, tam otomatik harmanlama sistemi ve ultramodern dolum hatlarıyla donatıldı.

Bu tesiste hangi ürünleri üreteceksiniz? Ürettiğiniz ürünlerden diğer ülkelere ihraç edecek misiniz?

Bundan böyle yeni Total Vostok tesisi Total ve Elf ürünlerinin tamamını üretecek. Bu ürünler arasında; binek araçlar için Total Quartz, ticari araçlar için Total Rubia motor yağı serisi, Azolla ve Equivis endüstriyel hidrolik yağları serisinin yanı sıra ticari, binek ve off-road araçların yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürmeye yarayan Yakıt Ekonomisi madeni yağ serisi bulunuyor. Tesis, Rusya Federasyonu’nun tüm pazarlarına ürün tedarik edecek. Ayrıca, Belarus, Azerbaycan ve Orta Asya’ya bazı ürünler ihraç edeceğiz.

 width=

Bu tesiste hangi teknolojileri kullanıyorsunuz? Tesisin işletme ilkeleri hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?

Tüm üretim faaliyetleri bilgisayar destekli bir ortamda gerçekleştiriliyor. Ürünler arasında herhangi bir bulaşma olmaması için ham maddeler özel borularla taşınıyor. Ham maddelerin dozajı akışölçerlerle belirleniyor, bu da hem hatasız sonuç almamızı sağlıyor hem de proses süresini optimize ediyor. Tesiste üretilen bitmiş ürünlerin kalitesi laboratuvar tarafından tüm üretim aşamalarında izleniyor.

Rusya’daki madeni yağ sektörünü kısaca değerlendirebilir misiniz? Bu yeni tesis Total’in Rusya’daki ve dünyadaki operasyonlarını ne şekilde etkileyecek?

Total harmanlama tesisi, Rusya pazarındaki en modern harmanlama tesisidir. 5 yıl öncesine kadar Rusya’da faaliyet göstermekte olan başka harmanlama tesisi yoktu. Total, Rusya’daki üçüncü yabancı operatörlü tesis konumundadır. Bu üç uluslararası marka toplam yaklaşık 250.000 ton madeni yağ üretimi gerçekleştirecek kapasiteye sahiptir. Yerel üretimin geri kalanı Rus üreticilere ait diğer 15 tesiste gerçekleştiriliyor. Üst segmenti hedefleyerek Rus pazarının yüzde 5’ten fazlasına ulaşmayı planlıyoruz. Bu organik büyümeye yerel üretim sayesinde ulaşacağız. Pazara sürüm süresi azalacak ve lojistik açıdan ürünün maliyetinde yüzde 5’e varan oranda tasarruf sağlanacak.

 width=

Benzer Haberler

Azerbaycan’dan dünyaya açılan bir üretici: Aminol

Lubricant World

Makine parkını yenileyen Rexoil’in hedefi uluslararası marka olmak

Lubricant World

İleri Dönüşüm, İyiye Dönüşüm: TAYRAŞ Baz Yağ Rafinerisi

Lubricant World