21.8 C
İstanbul
21/09/2024
Dünyadan

LIQUI MOLY iki yeni e-mobilite ürününü piyasaya sürüyor

E-mobilite, Avrupa, ABD ve Asya’nın büyük çoğunluğu için önlenemez bir noktaya ulaştı. Gelecekte klasik otomobillerin sayısı, alternatif tahrikli otomobilleri ciddi oranda geçecek olsa da Almanya menşeili yağ uzmanı LIQUI MOLY, mobilite çağına hazırlık yapıyor. Konu hakkında bilgi veren LIQUI MOLY AR-GE Müdürü David Kaiser, “Her araç ve üretici farklı taleplerde bulunmaktadır. Araştırmalarımızla, tüm onayların ve gerekliliklerin karşılanmasını ve en yüksek kalitenin sunulmasını sağlıyoruz.” dedi.

Üretim noktasında kaliteden asla ödün vermeyen LIQUI MOLY, giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için soğutma sıvısı taleplerini karşılamaya özen gösteriyor. Firma tarafından geliştirilen FCF 20 yakıt hücresi soğutma sıvısı, yapısında etilen glikol barındırıyor. Öte yandan bileşiğindeki katkı maddeleri iyonik olmadığı için iletkenlik özelliği taşımıyor. FCF 20, üstün malzeme uyumluluğunu ve eskime stabilitesini harmanlayarak optimal bir ısı dağılımı vadediyor. David Kaiser ürünü tanıtırken, “Aküler ve yakıt hücrelerindeki ısı oluşumu muazzam. Soğutma sıvısı gereksinimi de aynı şekilde. FCF 20’miz sadece ısı tahliyesi için değil, aynı zamanda LIQUI MOLY’ye özgü uzun süreli korumayı da tüm parçalar için sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Yakıt hücresi teknolojisinin lideri olarak kabul gören Toyota Mirai ile de uygunluğu bulunan ürün hakkında konuşurken bir de uyarıda bulunan David Kaiser, elektrikli araçların yağa ihtiyaç duymadığının düşünülmesinin büyük bir yanılgı olduğunu ve şanzıman için çok yüksek kalitede yağa ihtiyaç olduğunu söyledi.

LIQUI MOLY’nin piyasaya sürdüğü diğer ürün olan Top Tec Gear EV 510 şanzıman yağı, Tesla’nın üretici gerekliliklerine yanıt veriyor. Ürünün EV (Electric Vehicle) olarak tanımlanmasından da anlaşılacağı gibi yalnızca elektrikli araçlarda kullanıma uygun. 4000 ürünlük zengin bir yelpazeye sahip şirket, alternatif tahriklere yönelik yeni ürünler geliştirerek ürün gamını zenginleştirmeye devam ediyor.

Benzer Haberler

Uluslararası otomotiv sektörü Automechanika Frankfurt’ta buluştu

Lubricant World

Mobil 1 ve Porsche’nin 25 yıllık iş birliği 2026’ya kadar uzatıldı

Lubricant World

“Michael 50” sergisi Ferrari Müzesi’nde ziyarete açıldı

Lubricant World