21.4 C
İstanbul
12/10/2024
Dünyadan

5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX Bugün Başlıyor

Bölgedeki en büyük savunma sanayi etkinliği olan 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX, 24 Eylül’de Bakü Expo Center’da kapılarını ziyaretçilerine açtı.

5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX, 25-27 Eylül tarihleri ​​arasında Azerbaycan’ın başkentinde yer alan Bakü Expo Center’da düzenleniyor. ADEX fuarı, endüstri profesyonellerine çeşitli MIC endüstrilerindeki modern savunma teknolojileriyle tanışma ve dünya silah pazarlarına ihraç edilmek üzere sunulan askeri ekipmanlara ilişkin en son gelişmeleri yakalama fırsatı sunacak. ADEX, en yeni silahları yerinde incelemek ve uluslararası askeri-teknik iş birliği alanında yeni anlaşmalar bağlamak için mükemmel bir platform olacak.

Fuara 38 ülkeden yaklaşık 270 şirket katılıyor. Azerbaycan’ın yanı sıra katılımcı ülkeler arasında Belarus, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsrail, İtalya, Litvanya, Pakistan, Katar, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, İspanya, Türkiye, BAE, Ukrayna, İngiltere, ABD ve daha pek çok ülke yer alıyor.

Bu yıl ilk kez ADEX ve Securex Caspian sergileriyle eş zamanlı olarak bir Uluslararası Siber Diplomasi Konferansı (ICCD) düzenlenecek. 25 Eylül’de “Fairmont Baku” otelinde gerçekleştirilmesi planlanan konferans, Azerbaycan Cumhuriyeti Özel İletişim ve Bilgi Güvenliği Devlet Servisi ve Romanya Siber Diplomasi Merkezi tarafından düzenlenecek. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi, etkinliğin başlıca ortakları arasında yer alıyor.

Serginin resmi açılış töreninde, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Sanayi Bakanı Vugar Mustafayev, ADEX sergisinin katılımcılarına ve konuklarına yönelik bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi:

“ADEX, savunma sanayileri ile dost ve müttefik ülkelerin önde gelen şirketleri arasında bağlantılar kurmada benzersiz bir rol oynuyor. Bu sergi, katılımcıları modern savunma teknolojileri ve küresel silah pazarındaki askeri-endüstriyel kompleksin çeşitli sektörlerindeki en son askeri ekipman örnekleriyle tanıştırmak, ayrıca uluslararası askeri-teknik iş birliğini geliştirmek ve yeni sözleşmeler imzalamak için kapsamlı fırsatlar yaratıyor. Dünyaca ünlü yüzlerce şirket, ürünlerini etkinlikte sergiliyor. ADEX, farklı ülkelerin savunma yeteneklerini güçlendirmek, üretim kapasitelerini artırmak, modern ve yenilikçi çözümler uygulamak ve deneyim alışverişini kolaylaştırmak için önem arz ediyor.”

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için ADEX websitesini ziyaret edebilirsiniz: https://adex.az/en/main

Benzer Haberler

BRB’den Kilitli Diferansiyellere Özel Dişli Yağı Katkısı: Petrolad® 133LS

Lubricant World

Paris Otomotiv Haftası bu yıl festival gibi geçecek

Lubricant World

Azelis, yağlayıcı katkı maddeleri pazarında SI Group ile ortaklığını genişletiyor

Lubricant World