15.8 C
İstanbul
17/10/2024
Türkiye'den

Mobil Oil Türk’ün Yeni Genel Müdürü Münci Bilgiç Kimdir? Münci Bilgiç’in Yaşam Öyküsü

Mobil Oil Türk’ün yeni Genel Müdürü Münci Bilgiç oldu. Bilgiç, 28 yıllık tecrübesiyle şirketin Türkiye’deki operasyonlarını yönetecek.

Mobil Oil Türk’de Türkiye’deki tüm operasyonlardan sorumlu genel müdürlük görevine, Münci Bilgiç getirildi. ExxonMobil’in, Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri kapsamında bulunan Mobil Oil Türk, Türkiye’deki faaliyetlerine Osmanlı İmparatorluğu döneminde başladı. Türkiye’nin ilk madeni yağ ve akaryakıt markası olma unvanını taşıyan şirket otomotiv yağlarında sunduğu inovatif çözümler başta olmak üzere Mobil 1 Center çalışanları ve distribütörleriyle geniş bir network’e sahip. 120 yıldır madeni yağların üretimi ve pazarlanması konusunda faaliyetlerini yürüten Mobil Oil Türk A.Ş.’de genel müdürlük bayrağını devralan Münci Bilgiç, bu göreve atanmadan önce 28 yıl boyunca şirketin çeşitli kademelerinde tecrübe kazandı. Münci Bilgiç’in profesyonel yaşam öyküsü haberimizde.

Mobil Oil Türk A.Ş. Genel Müdürü Münci Bilgiç kimdir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1986 yılında mezun olan Bilgiç, aynı üniversitede yüksek öğrenimini derece ile tamamladığı gibi, iki yıl boyunca Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevliliği de yaptı. Çalışma hayatına Alarko Holding’de mühendis olarak 1989’da başlayan Bilgiç, 1990 yılında ise Mobil Oil Türk A.Ş. Ailesi’ne katıldı. 1991-1995 yılları arasında İngiltere’deki Mobil Europe Limited ve Mobil Oil Company Limited Şirketi’nde görev alan Bilgiç, 1996-1998 yılları arasında ise Mobil Türkiye Madeni Yağ Fabrikası Planlama Müdürlüğü görevini üstlendi. 1998-2001 yılları arasında da Mobil Türkiye Mali İşler Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürüten Bilgiç, 2001’de ise ExxonMobil Global Birleşmesi Türkiye Lider Takımı Üyesi oldu.

Şirkette 2001-2008 yılları arasında Türkiye Mali İşler Direktörlüğü görevini üstlenen Bilgiç, 2009-2011 yılları arasında ise Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya Otomotiv Grubu Yağları Satış Müdürlüğü, 2011-2014 yılları arasında da Avrupa ve Rusya Bölgeleri’nden Sorumlu Perakende Müşteriler Satış Müdürlüğü görevine getirildi. Bilgiç, 2014-2018 yılları arasında da Avrupa, Rusya, Afrika ve Ortadoğu Bölgeleri Otomotiv Grubu Stratejik Müşteri Yöneticiliği görevini yürüttü. Bilgiç, bu görevi kapsamında toplamda 84 ülkeden sorumluydu.

Mobil Oil Türk A.Ş. Genel Müdürü Münci Bilgiç: “2023’te de içeride ve dışarıda büyümeye devam edeceğiz”

2023 yılında da büyümeye devam etmek istediklerini kaydeden Bilgiç; en öncelikli hedeflerinden birinin Mobil 1 Center’ların sayısını 120’ye çıkarmak olduğunu söyledi. Bilgiç Mobil 1 Center’larla ilgili şöyle konuştu:

“Mobil 1 Center’lar Mobil Türkiye’nin marka elçileri. Mobil 1 Center’ları çok önemsiyoruz. Onlar bizim organizasyonumuzun değerli uzantıları. Biz zaten yıllardan beri bu konuda yatırım yapıyoruz. Zaten büyümemizde de Mobil 1 Center’ların katkısı çok büyük. Türkiye’nin 41 ilinde 76’ya varan Mobil 1 Center servisimiz bulunuyor. Ayrıca 23 adet Mobil Delvac Express Center’ımız da var. Bunun yanında KKTC’de de iki adet servis noktamızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz, 3 sene içinde 120 hizmet noktasına ulaşarak, bütün şehirlerimizi kapsamak. Yani önemli oto sanayilerin her birinde 1 tane olsun istiyoruz.”

Mobil, elektrikli araçlara hazır

Elektrikli araçlarla ilgili gelişmeleri yakından izlediklerini anlatan Genel Müdür Münci Bilgiç, “Mobil EV Fluid” adını verdikleri bir ürün serisi hazırladıklarını söyledi. Bilgiç şöyle konuştu: “Elektrikli araçlardaki önemli konulardan bir tanesi araçtaki pilin çok hızlı bir şekilde ısınması ve bu sıcaklığın kontrol altında tutulması gereği. Bu gereklilik hem şarj ederken hem çalışırken var. Geliştirilen ürünler daha üst teknoloji sıvılar, bunların içerikleri bildiğimiz madeni yağlardan daha farklı. Mobil EV Fluid bu ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlandı ve tüketicilerin kullanımına sunuluyor. Öncelikle bazı elektrikli otomobil üreticilerine ilk dolum olarak veriliyor ve talep oldukça tüketicilere de vermeye başladık.”

Mobil Türkiye yönetimine bağlanan yeni ülkelerle birlikte ihracat potansiyellerinin ciddi şekilde arttığını kaydeden Genel Müdür Bilgiç “Bu çerçevede fabrikamızın kapasitesini daha da genişleterek artan ihracat talebine daha iyi cevap vermek istiyoruz. Genel bakışla kapasitemizi %20 oranında artıracağız. %20 kapasite artırımı ile birlikte yeni bir istihdam artırımı da olacak. Hedefimiz yeni makina yatırımlarıyla, harman ve dolum makinalarını daha efektif kullanacak şekilde birtakım iyileştirmeler yaparak, ham madde ve bitmiş ürün depolama kapasitemizi artırarak ve ikinci vardiyaya geçerek günlük sevkiyat hacmimizi daha üst seviyelere getirmek,” dedi.

Mobil’in 160 ülkede var olduğunu ancak sadece 30 ülkede madeni yağ üretim tesisi olduğunu söyleyen Bilgiç, “O, 30 ülkeden bir tanesi de Türkiye’dir. Dünyada bu kadar ülke varken 30 tane ülkede madeni yağ fabrikası olması ve bunun bir tanesinin Türkiye’de olması bizi gerçekten gururlandırıyor. Onu daha çok geliştirmeyi, daha çok büyütmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Benzer Haberler

SAHA EXPO 2024’te Oyun Değiştiren Savunma ve Havacılık Teknolojilerine Dokunmaya Hazır Olun

Lubricant World

M Oil ve Valvoline İş Birliğinde Yeni Dönem: M Oil, Valvoline Lisansı ile İzmir Fabrikasında Üretime Başladı

Lubricant World

TotalEnergies, İstanbul’da Yeni Nesil Üç İstasyonun Açılışını Gerçekleştirdi

Lubricant World