15.4 C
İstanbul
17/10/2024
Türkiye'den

“İşletmenizde Verimlilik Artışı Sağlayacak Yağlama Çözümleri” webinarı gerçekleşti

Evde kaldığımız bu günlerde sektörün bilgi birikimini arttırmak ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan webinar serisinin ilki ExxonMobil ile gerçekleştirildi. “İşletmenizde Verimlilik Artışı Sağlayacak Yağlama Çözümleri” başlıklı webinar Adco sponsorluğunda 21 Mayıs Perşembe günü düzenlendi.

 

Adco Genel Müdürü Selçuk Akat moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinarda Mobil Oil Türk A.Ş. Ticari Yağlar Satış ve Saha Mühendislik Ekibinden Aydın Güney, doğru ürün seçimi için dikkate alınması gereken kriterleri ele aldı. Seçim yaparken maliyetin tek kriter olarak alınmaması gerektiğinden, işletme koşulları ve yönetimin hedeflerinin öneminden bahsetti. Ürün seçimlerinin bilançoya etkisini anlattığı sunumunda, doğru ürün tercih edilerek yıllık yağ ve gres ihtiyacının azaltılabileceği, bakım-onarım, yedek parça ve sarf malzemeleri maliyetinin düşürülebileceği, enerji sarfiyatının da azalabileceğini vurguladı.

 width= 

Aytaç Duran ise bu bağlamda motor yağı seçimine vurgu yaptı. Ürün kararı verirken görünen maliyetlerin yanı sıra görünmeyen maliyetlerin de ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Yağın fiyatının buz dağının yalnızca görünen kısmı olduğunu dile getiren Duran, buz dağının altında ise ekipman ömrü, yedek parça sarfiyatı, yağ tüketimi, bakım-onarım maliyetleri, çevre düzenlemeleri, yedek ekipman, üretim kaybı, plansız duruşlar, envanter maliyetleri, zor ilk çalıştırma, yakıt tüketimi ve güvenlik gibi pek çok farklı maliyet kaleminin olduğunu anlattı.

 

Hidrolik yağlarda saklama koşulları hakkında bilgi veren Ali Burak Kosif, doğru depolamanın hem maliyet, hem güvenlik hem de kullanımda kolaylık açısından önemli olduğunu belirtti. Hidrolik yağlarda aranan performans kriterlerini anlatan Kosif, hidrolik yağların ekipman ömrü ve performansı üzerindeki etkisini vurguladı. Bu bağlamda doğru depolama ile pek çok anlamda kar sağlanabileceğini dile getirdi.

 

Ömer Koyuncu ise greslerin verimli kullanımı için gereken şartları ele aldı. Daha az gres ile daha çok fayda sağlamak için yapılması gerekenlerden bahsetti. Planlı mühendislik hizmetleri ile güvenlik, verimlilik ve çevre bağlamında elde edilebilecek faydalara değinen Koyuncu, yıllık çalışma planı hazırlayarak ekipman ve zamanı en verimli şekilde kullanılmasını sağladıklarını anlattı.

 

Sunumların ardından soru cevap kısmına geçildi. Katılımcılar sosyal medya kanalları üzerinden sorularını iletti, konuşmacılar ise çok sorulara tek tek yanıt vermeye çalıştı. Katılımcılardan büyük ilgi gören webinarda çok sayıda soru geldi, süre yettiğince en iyi şekilde yanıtlanmaya çalışıldı. Son derece kapsamlı ve faydalı bir webinarın ardından canlı yayına son verildi.

 

İzlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=TVAb32GQpgQ 

Benzer Haberler

SAHA EXPO 2024’te Oyun Değiştiren Savunma ve Havacılık Teknolojilerine Dokunmaya Hazır Olun

Lubricant World

M Oil ve Valvoline İş Birliğinde Yeni Dönem: M Oil, Valvoline Lisansı ile İzmir Fabrikasında Üretime Başladı

Lubricant World

TotalEnergies, İstanbul’da Yeni Nesil Üç İstasyonun Açılışını Gerçekleştirdi

Lubricant World