6.7 C
İstanbul
13/12/2024
Türkiye'den

Dow Türkiye “Öğretmenin Kimyası” ile ödül kazandı

Dow Türkiye’nin, ÖRAV iş birliğiyle yürüttüğü “Öğretmenin Kimyası” projesi, TİSK’in 2018 Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri kapsamında “Etkililik” ödülünü kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen de açılış konuşması gerçekleştirdi. Dow Türkiye, sosyal sorumluluk projeleriyle ödüle layık görülen 10 şirketten biri olarak yer aldı.

Fen bilimleri eğitiminin inovasyonu mümkün kılan temel unsurlardan biri olması ve fen bilimleri okuryazarlığında Türkiye’nin istenilen düzeyde olamaması nedeniyle Dow Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliğiyle 2013 yılında “Öğretmenin Kimyası” projesini başlattı.

Türkiye’nin 16 farklı ilinde 760 kimya ve fen bilgisi öğretmenine “Öğretmenin Kimyası” eğitimleri aracılığıyla ulaştıklarını belirten Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu, “Eğitimlere katılan öğretmenlerimiz kanalıyla, 4 öğretim yılı boyunca 65 binden fazla öğrenciye kimya ve fen bilimleri sevgisini aşıladık. Öğrencilerin fen bilimlerine ilgilerini artırmak amacıyla 2013-2017 yılları arasında; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Gaziantep, Trabzon, Adana, İzmir ve Eskişehir illerinde, çevre illerden de öğretmenlerin katılımlarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirdik” diye konuştu.

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Semra Özcan ise Dow Türkiye ile 2013 yılından beri yürüttükleri “Öğretmenin Kimyası” projesinin ülkemizdeki fen okuryazarlığının yaygınlaşmasında önemli rol oynadığını belirtti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dow Türkiye’nin öncülüğünde kimya öğretmenleri ve öğrencilere yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen “Öğretmenin Kimyası” STEM projesi ile, Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına yönelik yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bilgi ve teknoloji çağı olan 21. yüzyılda, fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması ve Türkiye’nin yakın gelecekteki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Benzer Haberler

“Yağlayıcı Ürün Grubu Çalıştayı” Özel Sektörün Geniş Katılımıyla Gerçekleşti

Lubricant World

Kasım Ayında Kimya Sektöründen 2,5 Milyar Dolarlık İhracat

Lubricant World

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi Açılışında Konuştu

Lubricant World