13.2 C
İstanbul
12/11/2024
Makale

TOTAL, EV Fluids ürün serisiyle elektrikli araç sıvıları pazarına öncülük ediyor

Total Madeni Yağlar, önemi ve kullanımı her geçen gün artan elektrikli araçlara yönelik iki yeni ürün serisini piyasaya sundu. Binek ve hafif ticari araçlar ile otobüsler ve ağır ticari araçlar için geliştirdiği elektrikli araç sıvıları ile üreticilerin ve kullanıcıların beklentilerini en üst düzeyde karşılamayı hedefliyor.

 

Günümüzde otomotiv sektöründeki en büyük pay içten yanmalı motorlu araçlarda olsa da elektrikli ve hibrit araçlara talep her geçen gün artıyor. Araştırmalar, elektrikli araç satışlarının 2030 yılına kadar hafif ticari araç pazarının yüzde 20 ila 50’sini oluşturacağını gösteriyor. 2050’de ise yeni üretilen araçların yüzde 70’inin hibrit ve elektrikli olması bekleniyor.

Dünya çapında karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik alınan kararlar, elektrikli ve hibrit araçların geleceğinde büyük rol oynuyor. Orta ve uzun vadede yaşanacak bu değişim, madeni yağ sektöründe yeni teknolojilere uygun ürünlere ihtiyaç doğuruyor.

Fransa merkezli enerji devi TOTAL, elektrikli ve hibrit araçlar için geliştirdiği yenilikçi soğutma ve yağlama ürün serisi ile pazara öncülük ediyor. TOTAL’in binek ve hafif ticari araçlar için Total Quartz EV Fluid ve arazi araçları, elektrikli otobüsler ve diğer elektrikli ağır ticari araçlar için Total Rubia EV Fluid olmak üzere iki ürün serisi bulunuyor.

Total Madeni Yağlar tarafından pazara sunulan iki ürün serisi, şarj etme, depolama ve filo yönetimi için halihazırda sunulan çok çeşitli ürün ve hizmetlere ek olarak pazarın en yeni nesil segmentinde önemli bir yer alıyor. Araçlar üretim hattından çıkmadan önce dolumu yapılan yüksek performanslı sıvılar, araçlara servis ömürleri boyunca eşlik ediyor. 

TOTAL’in, “Committed to Better Energy’’ taaahhüdüyle her zaman daha temiz enerji kaynaklarına yöneldiğini ve ürün yelpazesini buna göre şekillendirdiğini belirten Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, “Mevcutta binek araçlar için Total Quartz ve ELF motor yağlarımız, ağır dizel araçlar için Total Rubia serisi motor yağlarımız ve şanzıman yağlarımızla, mevcut benzinli, dizel ve gaz motorlu araçların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak dünyamız, Covid-19 pandemisiyle tekrar çok şiddetli bir şekilde yüzleştiğimiz, büyük bir değişim içinde… Bu değişimi aslında son yıllarda hep beraber tecrübe ediyoruz. Enerji merkezli bu değişim sonucu maruz kaldığımız çevresel etkiler ve bunların da sonucunda ortaya çıkan yasal düzenlemeler, otomotiv endüstrisini sürekli yenilikler yapmaya, aynı zamanda da kalite ve performans için kullanıcı beklentilerine cevap vermeye zorluyor” dedi.

  width=

“Üreticilerin beklentilerini karşılıyoruz”

2018 yılında dünyada yaklaşık 2 milyon elektrikli araç olduğunu belirten Çakıcı, “Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine ve TOTAL’in yaptırdığı pazar araştırmalarına göre elektrikli araç satışlarının 2030 yılına kadar hafif ticari araç pazarının yüzde 20 ila 50’sini oluşturması bekleniyor. Bazı araç üreticileri binek otomobil segmentinde dizel üretimi durdurmayı planladıklarını açıkladı. Bu gelişmeler paralelinde, yağlama ürünleri motor yağı, şanzıman yağı vs. şimdiye kadar elektrikli ve hibrit araç tasarımında bir endişe kaynağı değildi ancak bugün üreticiler değişen gereksinimleri karşılamalarına yardımcı olacak yeni ürünler, ilave fonksiyonları olan ürünler arıyor. Bu ürünler elektrikli motorlar, yeni tip güç aktarma organları ve şanzımanlarının sadece yağlanması ve soğutulması için değil aynı zamanda aracın aküsü ve güç elektronik sistemlerinin sıcaklığını düzenlemek için de gerekli” diye konuştu.

 

“EV (Electric Vehicle) Fluid geleneksel yağlardan ayrışıyor”

TOTAL olarak üreticilerle yakın iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Çakıcı şöyle devam etti: “Müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşılayan, araç ve ekipmanların en verimli şekilde işletim ve bakımını garanti eden özel çözümler geliştirmek TOTAL’in öncelikli hedefidir. Kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının ardından 2018 yılında elektrikli araçlar için özel ürün gamını piyasaya sunan ilk şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Araç üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılayan ve giderek daha verimli elektrikli ve hibrit araçlar tasarlamalarına yardımcı olacak iki ürün serimiz ile pazara öncülük ediyoruz. Binek araçlar için Total Quartz EV Fluids, ağır dizel araçlar için de Total Rubia EV Fluids serisi ile yüksek devirli elektrikli motorlar ve şanzımanlara özel olarak çözüm sunuyor, elektrikli akülerdeki fazla ısı oluşumunu kontrol altına alıyoruz. Bu ürünlerimizin içinde sadece geleneksel bir motor yağı ve şanzıman yağı değil farklı özellikli yağlar da mevcut. Bu ürünlere aslında yağ değil fluid yani sıvı diyoruz, şimdiye kadar bildiğimiz mineral ve sentetik yağlama ürünlerinden farklılaşan özellikleri sebebiyle sektörde bu şekilde anılacağını hep birlikte göreceğiz. EV Fluids ürün gamımızdaki ürünler geleneksel motor ve şanzıman yağlarının standart yağlama, soğutma ve sürtünme önleme özelliğini taşımasının yanında dielektrik özelliği ile yalıtım, malzemeler ile uyum özelliği ile elektrik motor teknolojisinin malzemeleriyle rahat çalışma ve termal özellik ile çok yüksek sıcaklıkta yangın riskine karşı güvenli çalışma sağlıyor.”

TOTAL’in özel yağlama ve soğutma sıvılarını elektrikli ve hibrit araçların gerektirdiği dört önemli konuya odaklanarak geliştirdiğini belirten Çakıcı, “Bunlardan ilki yalıtkanlık özelliği. Yalıtkanlık, elektrik akımı ile yapılan herhangi bir kullanım için emniyet açısından önemli bir gereklilik. İkinci sırada ise elektrikli motorlarda bakır bobinlerin korozyona uğramasını önlemek ve polimer kaplamaları korumak için yeni elektrikli araç malzemelerinin kullanım şartlarına uygunluk geliyor. Üçüncüsü ısınma… Elektrikli modellerde yüksek hızlanmalarda veya hızlı şarj esnasında ısının hızlıca tahliyesini sağlıyor ve akülerin ısınmasını önlüyoruz. Dördüncü olarak da mekanik bileşenleri korumak, daha az sürtünme sağlamak ve araçların uzun süre verimli çalışması için gereken transmisyon ve diğer aksamların yağlanmasını sağlıyoruz” dedi.

 

“Yeni nesil teknolojiler sunmaya devam edeceğiz”

Çakıcı, Total Madeni Yağlar’ın elektrikli ve hibrit araçlar için sunduğu ürün serisinin, Total İklim Stratejisi ve TOTAL’in müşterilerine sunduğu enerji ürünlerinin karbon ayak izini azaltma vizyonuyla uyumlu olduğunu da söyledi. Çakıcı, “Elektrikli mobilite alanında yaptığımız ve planladığımız yatırımlarla geleceğin mobilite trendlerinde ürün ve hizmet sağlayıcı olarak öncü olmaya, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yeni nesil teknolojiler sunmaya devam edeceğiz. Otomotiv sektörünün beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermekle kalmayıp akılcı ve kolay çözümlerle hizmet ağımızı da genişleteceğiz” dedi.

TOTAL ve iştiraklerinde halihazırda mevcut olan çok çeşitli elektrikli mobilite çözümleri ek olarak şunları içeriyor:

  • Batı Avrupa’da her 150 km’de bir olmak üzere 300 akaryakıt istasyonunda 1.000 yüksek güçlü (150 kW) şarj noktasını içermesi planlanan bir şarj noktası ağı
  • Profesyonel sürücülere TOTAL GR Card aracılığıyla Avrupa genelinde on binlerce halka açık şarj noktasına erişim hizmeti
  • Fransa’da, G2Mobility tarafından yönetilen ve bölgesel otoritelerin yanı sıra işletmeler ve şirketlerin hizmetine sunulan 10.000 şarj noktası
  • Fransa’da bulunan Direct Energie ve Total Spring’in yanı sıra Belçika’daki Lampiris’den elektrik şarj çözümleri ve elektrik tedarik hizmetleri ile birlikte özel kullanım çözümleri

 width=

Yarış pistlerinde test edildi

Motor sporlarında uzun bir geçmişe sahip olan TOTAL, kazanmak için yarışan takımlara partnerlik yapıyor, 2016’dan beri DS Automobiles’ın ABB FIA Formula E Şampiyonası’nda partneri. Formula E’de yarışan DS Techeetah takımının elektrikli araç sıvılarını sağlayan, yarış pistini test ortamı olarak kullanan TOTAL, bu sayede EV Fluids serisini geliştirdi. DS Techeetah, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında üst üste Takımlar ve Pilotlar şampiyonluğu kazandı.

 width=

 

PSA ve TOTAL batarya iş birliğine gitti

Fransız otomotiv üreticisi PSA ve enerji şirketi TOTAL, elektrikli araçlarda kullanılmak üzere batarya üretimi konusunda iş birliği yaptı. İki şirketin Automotive Cells Company (ACC) isimli ortak girişimi kapsamında Fransa ve Almanya’da birer fabrika kurulacak. 2023 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikalarda yılda 1 milyon üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. PSA bünyesinde Peugeot, Citroen, DS, Opel gibi markalar bulunuyor. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile birleşme anlaşması imzalayan şirket, birleşmenin tamamlanmasının ardından kurulacak ‘Stellantis’ isimli yeni şirket bünyesine geçecek. İki grubun birleşmesi dünyanın 4. büyük otomotiv üreticisini ortaya çıkaracak.

 

 

Benzer Haberler

Sera Gazı Emisyonlarında Kapsamları Keşfedelim

Lubricant World

Semih Çalışkan – Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ve Madeni Yağ Sektörü

Lubricant World

Apurva Gosalia – ‘K’ Külfet Değil ‘Kısmet’ Demek

Lubricant World